Soomes levib uus internetipanga petuskeem

Soomes levib viimastel nädalatel internetipanga petuskeem, kus pahalased püüavad üle võtta kontrolli veebipanga kasutaja arvuti või telefoni üle.

Soome finantsvaldkonna organisatsiooni Finanssiala ry hoiatab, et petised on juba püüdnud võtta üle kontrolli internetipanga kasutaja arvuti üle. Petised võtavad ühendust telefoni teel ja esitlevad end investeerimisnõustajate ja krüptovaluuta müüjatena, vahendab Ilta-Sanomat.

Kaugühenduse abil saab petis kontrollida kasutaja arvuti kaudu veebipanga toiminguid, näiteks liigutada inimese arvelt raha ja paigaldada arvutisse salajasi jälgimisprogramme. Võimalik on saada teada maksekaartide infot.

Finanssiala ry info kohaselt ei küsi pangad kunagi kontrolli kasutaja arvuti üle, seda ei tee ka usaldusväärsed finantsteenuste pakkujad.

Internetipanga kasutamise ajal ei tohi võimaldada kellelegi kontrolli arvuti üle. Kui telefonikõne ajal tekivad kahtlused, tuleks kohe lõpetada kõne. Kehti vana tarkus: Kui pakkumine tundub liiga hea, et olla tõsi, siis see polegi tõenäoliselt tõsi..

Varo tätä Suomessa leviävää uudenlaista huijausta: “Toimivat vakuuttavasti”

Finanssiala ry varoittaa lauantaina julkistetussa tiedotteessaan, että viime viikkoina on tullut ilmi tapauksia, joissa huijarit ovat pyytäneet saada etäyhteyden uhrin tietokoneeseen. Puhelimitse uhrejaan lähestyneet huijarit ovat esiintyneet sijoituspalveluyrityksen edustajina, kuten sijoitusneuvojina ja kryptovaluutanmyyjinä. Etäyhteyden avulla rikollinen voi kontrolloida verkkopankki-istuntoa, eli esimerkiksi siirtää uhrin tililtä rahaa haluamaansa paikkaan ja lisäksi tartuttaa koneeseen vakoiluohjelmia.

Kommentaarid
(Külastatud 799 korda, 1 külastust täna)