Soome valitsuse osapool nõuab seoses Oulu sündmustega valitsuse kriisiistungit

Soome valitsuse osapool, põlissoomlastest lahku löönud uus erakond Sinised nõuab seoses Oulus välja tulnud massiliste lapsevastaste seksuaalkuritegudega valitsuse erakorralise kriisiistungi kokkukutsumist.

Siniste esimees Sampo Terho teeb ettepaneku, et valitsus tuleks kokku, et saada siseministrilt ja jõustruktuuridelt lisainfot Oulus toimuva kohta.

Terho märgib, et valitsusel on õigus saada infot ja kuulata ära spetsialistide hinnangud. Valitsus peab saama asja kohta ülevaate, et võimaldada jõustruktuuridele ja kuritegude ohvritele vajalik toetus, lisab Euroopa asjade ning kultuuri- ja spordiminister.

Oma teadaandes teeb Sinised ettepaneku, et seksuaalkuritegudes süüdi mõistetud varjupaigataotlejad saadetakse maalt välja. Terho väitel on vaja „rangemaid karistusi, kontrollitumat migratsiooni, kiiremaid väljasaatmisi ja politseile lisaressurssi”.

Sampo Terho on Twitter

Siniset vaatii hallitusta ylimääräiseen istuntoon Oulun tapausten vuoksi. Hallituksen täytyy saada turvallisuustilanteesta tarvittavat faktat ja päättää pikaisesti toimenpiteistä.

Sampo Terho on Twitter

Hallituksen täytyy päättää pikaisesti toimenpiteistä. Meidän on vastattava konkretialla: kovemmat rangaistukset, hallitumpi maahanmuutto, palautukset pikavauhtia ja kunnon resurssit poliisille. https://t.co/IwV57G3IZA

Kommentaarid
(Külastatud 185 korda, 1 külastust täna)