Soome toiduabi-mees sai presidendilt kõrge autasu

Soomes aastaid toiduabi jagamisega tegelenud Heikki Hursti andis sotsaaalmeedia kaudu teada, et sai presidendilt kõrge autasu – Rüütliristi.

Hursti juhitud abiorganisatsioon Veikko ja Lahja Hurstin laupeudentyö tegutseb Helsingis. Organisatsioon jagab inimestele aastaringselt nii toidu- kui riideabi. Lisaks korraldatakse Soome iseseisvuspäeval ja jõululaupäeval vaestele pidu.

President on ise neil vaeste inimeste pidudel kohal käinud. Ta on kiitnud Hurstide suguvõsa seal leiduva headuse eest.

Hurstile tuli kõrge autasu suure üllatusena. Ta poleks midagi sellist osanud oodata. Autasud jagati välja juba iseseisvuspäeva ajal detsembri algul, aga Hurtsi eest hoiti seda saladuses, kuna tema abikaasa võitles samal ajal vähiga haiglas. Nüüd tunneb abikaasa end juba paremini. Loodetavasti on saadud ravist ja ravimitest abi.

Kommentaarid
(Külastatud 141 korda, 1 külastust täna)