Soome sotside juht võis tuua Hispaaniast kaasa ohtliku bakteri

Soome sotsiaaldemokraatliku erakonna esimees Antti Rinne, kes Hispaanias raskelt haigestus ja kelle ravi jätkatakse Soomes, võis tuua haiglanakkuse näol kaasa ohtliku ravile allumatu bakteri.

Rinne sai reisil raskekujulise kopsupõletiku, pärast mida avastati tal pärgarteri ummistus, mis raviti terveks soonde viidud šundi abil.  Arstide arvates võis Rinnel olla ka infarkti-eelne seisund, vahendab Iltalehti.

Lisaks võis Rinne tuua Hispaanias haiglanakkuse näol kaasa ohtliku, ravile allumatu bakteri. Lõuna-Euroopas nagu Itaalias, Kreeekas ja Hispaanias esineb selliseid baktereid palju rohkem kui Soomes. Seetõttu hoitakse sellise nakkusega patsiente algul Soome haiglates teistest eraldi.

Soome jaoks ohtlikeks peetavad bakterid on MRSA, VRE ja gramnegatiivsed bakterid (ESBL ja CPE). Need on ohtlikud, kuna üksi haige võib kaasa tuua Trooja hobuse, resistentse klooni, mida ei suudeta ravida ja millega ei taha kokku puutuda ükski haigla terves maailmas. Kloonid võivad levida ja seetõttu on nad kontrolli all.

Euroopas sureb igal aastal ligi 33 000 inimest ravile allumatute nakkuste tagajärjel. Seda on 2,5 korda rohkem kui 2007. aastal. Soomes sureb igal aastal selliste nakkuste tagajärjel 90 inimest.

Hispaania on Eesti järel soomlaste jaoks tähtsuselt teine reisisihtkoht.

Tällaisista bakteereista on kyse Antti Rinteen vakavassa sairaustapauksessa – “Mikään maailman sairaala ei halua sellaista”

Sosialidemokraattien puheenjohtaja Antti Rinne toipuu ensitietoa vakavammasta sairastumisestaan. Rinteen kokema sepelvaltimon pallolaajennus voi lähtökohtaisesti olla potilaalle helppo toimenpide, mutta puheenjohtajaa on rasittanut myös keuhkokuume. Rinteen sairausloma jatkuu tällä tietoa helmikuun loppuun. SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sairastui joulun aikaan vakavaan keuhkokuumeeseen Espanjassa lomamatkalla. Rinne kertoi maanantaina Facebook-päivityksessään, että hänen sairauslomansa pitkittyy helmikuulle.

Kommentaarid
(Külastatud 458 korda, 1 külastust täna)