Soome ristmikele paigaldatakse uut tüüpi kiiruskaamerad

Soome ristmikele paigaldatakse uut tüüpi kiiruskaamerad, mis kontrollivad lisaks kiiruse mõõtmisele ka punase tule järgimist.

Helsingisse tuleb 70 uut kiiruskaamerat, millest 60 pannakse välja ristmikele, vahendab Yle.

Kaamerad pannakse Helsingis välja Mannerheimintiele, Kaisaniemenkatule ja Mäkelänkatule. Need tulevad ristmikele, kus toimub rohkem avariisid ja mille lähedal on koolid ning liigub rohkem jalakäijaid.

Kui seni sai punase tule alla ristmikule sõidu eest trahvida politseinik, siis 2020. aastal jõustuva uue liiklusseadusega saab trahvi senisest lihtsamini määrata ka foto või videosalvestuse põhjal. Seadus võimaldab seda juba nüüd, aga süsteem veel ei tööta.

Punase tule alt läbi sõitmise eest võib tulevikus saata koju 100-eurose liiklusveamakse. Raskemate üleastumiste puhul jääb kehtima praegune päevapalga põhine trahvisüsteem.

Punase tule all ristmikule sõitmine on probleemiks tipptundidel ja sellistes kohtades, kus on ühes suunas mitu sõidurada. Ristmikel koos fooridega töötavat laamerasüsteemi on juba katsetatud Helsingis, Tamperes, Hämeenlinnas ja Oulus. Neis linnades on fooride punase tule alt sõitnud läbi kõige rohkem autosid.

Katseliselt välja pandud kaamerad on juba praegu töös, aga suurem osa uutest kaameratest pannakse välja 2020. aastal. Helsingi uued kiiruskaamerad maksavad miljon eurot. Trahvidest saadud tulu läheb otse riigile. Linnad aga võidavad samuti, kuna liikluskultuur paraneb.

Punaiset valot alkavat käräyttää autoilijoita poliisille – testaa liikennevalopelillä, kuinka isot sakot saat

Sakkojen määrä on noussut valtavasti niissä kaupungeissa, joissa liikennevalojen kameravalvonta on jo käytössä.

Kommentaarid
(Külastatud 247 korda, 1 külastust täna)