Soome politsei paljastas erakordselt suure Eesti ehitajate musta tööjõu võrgustiku

Soome keskkriminaalpolitsei paljastas suure Eesti ehitustöötajate musta tööjõu võrgustiku, mille kaudu jäi riigil saamata makse kokku 4,6 miljoni euro ulatuses.

Politsei info kohaselt algas uurimine juba 2015. aastal ja tegevus toimus kahe firma kaudu aastatel 2013-2015. Ettevõtete käive oli kokku antud perioodil 10 miljonit eurot.

Kahtlustuse kohaselt jätsid ettevõtted kõik tööjõu- ja pensionikindlustusmaksed tasumata. Eeluurimisel saadi infot kokku 350 töötaja kohta, kellele lisaks tegid remonditöid veel üle 300 tuvastamata töötaja. Enamus palgatud ehitajatest olid eestlased. Musta tööjõudu on kasutatud nii allhanketöödel nii era- kui avaliku sektori ehitus- ja hooldustöödel.

Saamata jäänud maksutulu on kokku 4,6 miljonit eurot, millele lisaks jäeti maksmata pensionikindlustusmaksed kokku 1,3 miljoni euro ulatuses.

Kahe aasta jooksul on kontrollitud maksude andmeid ja üle kuulatud tunnistajatena kümneid inimesi. Kokku on kuritegudes ligi 20 kahtlusalust. Peamisi kahtlusaluseid on neli, kellest kahe kelle suhtes kehtis varasemate majanduskuritegude toimepanemise eest ärikeeld.

Kahtlusaluste puhul on toime pandud kuriteod maksupettus, pensionikindlustusmaksupettus ja raamatupidamiskuritegu. Lisaks on uurimisega välja tulnud muid asju, näiteks jäätmete ilma loata Eestisse vedamine.

Ettevõtete tegevust juhiti Espoos asuvast salakontorist. Poltsei foto.

Poliisi – Tiedotteet

No Description

Kommentaarid
(Külastatud 310 korda, 1 külastust täna)