Soome poisid päästsid kaks vanurit külmumisest

Lõuna-Pohjanmaa Alajärvi poisid päästsid ööl vastu laupäeva kaks vanurit külmumisest.

Üks poistest, 17-aastane Jere rääkis, et sõitis oma sõpradega bensiinijaamast mopoautoga Alajärvi keskuse suunas. Tee ääres märkas ta üht vanurit tudisemas. Proual polnud üleriideid seljas, aga kingad olid õnneks jalas. Ta ei teadnud, kuhu on minemas või kust tulemas, vahendab Iltalehti.

Jere ja üks sõpradest aitasid naise autosse sooja, kuna tal jalad ei kandnud. Samal ajal helistas üks poistest häirekeskusse.

Naine hakkas autos rääkima, et ei taha arsti. Kiirabi tuli ruttu, nii et naine sai sellega minema.

Aga see polnud veel kõik. Kui Jere kella kolme ajal öösel autoga ringi sõitis, märkas ta tervisekeskuse lähedal tee ääres üht tumedat kogu. See oli ilma ülerõivasteta vanem mees. Mees värises üleni külmast. Poisid tõstsid mehe üles, kuna tema jalad ei kandnud. Mees oli öelnud, et hooldajad ei teinud numbrit, kui ta välja läks.

Poisid talutasid mehe tagasi hooldekodusse. Sealne hooldaja tänas poisse, et nad olid mehe päästnud. Tänu õnnele olid poisid otsustanud veel ringi sõita ja ei läinud kohe koju nagu oli algul plaanitud.

Hooldeasutusest öeldi, et kedagi niimoodi välja kõndima ei lubata, aga välisuksi seestpoolt sulgeda ei saa tuleohutuse nõuete tõttu. Kord näeb ette, et ustest peab igal ajal välja pääsema. Tegemist on siiski harukordsete juhtumitega, kui keegi niimoodi märkamatult välja pääseb.

Nuoriso pelasti kaksi kylmettynyttä vanhusta paleltumiselta – yksi asia vaivaa Jereä, 17: “Moni muukin ajoi varmasti ohi, muttei pysähtynyt”

Alajärveläinen Jere Keränen pelasti samana yönä kahden vanhuksen hengen. Tärkeässä roolissa olivat myös hänen ystävänsä.

Kommentaarid
(Külastatud 285 korda, 1 külastust täna)