Soome parlamendifraktsioonid kogunevad lapsevägistamise juhtumeid arutama

Soome parlamendifraktsioonid kogunevad arutama lapsevägistsamise juhtumeid ning seadusemuudatused tahetakse läbi suruda veel selle koosseisu ajal enne aprillis toimuvaid valimisi.

Keskerakonna parlamendifraktsiooni esimees Antti Kaikkonen kutsub teisipäevaks kokku kõigi fraktsioonide esindajad, et arutada, mida saaks ära teha lastevastaste seksuaalkuritegude tõrjumiseks, vahendab Ilta-Sanomat.

Enne seda pakkus sama asja välja sotside parlamendifraktsiooni esimees Antti Lindtman. Lisaks Lindtman’ile on Kaikkonen rääkinud ka teiste valitsuses olevate fraktsioonide esimeestega, Koonderakonna esindaja Kaslle Jokineni ja Siniste esindaja Simon Eloga.

Kaikkonen usub, et kõik tulevad kohale, sest olukord on sedavõrd tõsine.

Seadusemuudatused, mida tahetakse läbi suruda, on lastevastaste seksuaalkuritegude karmistamine ja raskete kuritegude puhul Soome kodakondsusest ilmajätmine. Seadust tahetakse muuta nii, et alla 13-aastase lapse seksuaalset ärakasutamist karistatakse nagu vägistamist.

Samuti on kavas politseile anda lisaraha, selleks peab parlament kinnitama lisaeelarve.

Eduskuntaryhmät koolle puimaan seksuaalirikoksia – Lindtman ja Kaikkonen: Nämä lakimuutokset ovat mahdollisia vielä tällä vaalikaudella

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen kutsuu kaikki eduskuntaryhmät koolle tiistaina puimaan sitä, mitä eduskunnassa voidaan tehdä lapsiin kohdistuneiden seksuaalirikosten torjumiseksi. Aiemmin sunnuntaina samaa ehdotti SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman. Kaikkonen kertoo IS:lle olleensa sunnuntaina yhteydessä paitsi Lindtmaniin myös hallituspuolueiden eduskuntaryhmien puheenjohtajiin, eli Kalle Jokiseen (kok) ja Simon Eloon (sin).

Kommentaarid
(Külastatud 127 korda, 1 külastust täna)