Soome mees pani vara müüki ja kolis perega Hispaaniasse, nüüd on ta Soomes tagasi

Soome mees Matti kolis 2016. aastal perega Hispaaniasse, põhjendades seda Soome külma kliima ja valitsuse pagulaspoliitikaga. Nüüd on 37-aastane mees Soomes tagasi ja räägib, et uuel kodumaal oli palju bürokraatiat. Hispaania majaost läks samuti vett vedama.

Soomega hüvasti jätnud Matti oli Soomes tagasi pärast seda, kui oli vaid mõned kuud Hispaanias elanud. Mees pani enne seda müüki oma palkmaja Tampere ligidal Ylöjärvis, puhkekorteri Ikaalineni spaas, mitu autot, ATV ja 12 aasta vanuse ettevõtte, vahendab Iltalehti.

Nüüd, mitu aastat hiljem tervitab mees külalisi taas endises kodukohas Ylöjärvis, otse järve ääres asuva palkmaja juures. See on tema praegune kodu.

Mis siis Hispaanias juhtus?

Matti sõitis perega Hispaaniasse juba 2016. aasta detsembris, enne kui Soomes vara müüdud sai. Nad läksid mereäärsesse linna Alicantesse.

Nad olid ostmas neljatoalist ridamaja, aga siis selgus, et majal polnud veel kasutuslubagi. Nad olid maksnud sisse juba käsiraha.

Lahkudes Soomet kirunud Matti tunnistab, et ega Hispaaniagi ole mingi õnnemaa. Mehe väitel osutus Hispaania väga bürokraatlikuks. Soome vara müümine läks samuti väga aeglaselt. Mees pani oma vara müügihinnaks 230 000 eurot. Müüdud sai vaid vana elamise.

Soome naasmise soov tekkis siis, kui abikaasa Heidi jäi 2017. aastal lapseootele. Nõnda tuldi tagasi juba 2017. aasta märtsikuus. Tagasi tuldi märtsikuus, poeg sündis augustikuus.

Heidi tunnistab, et ka temale ei meeldi Soomes pimedus ja külm ilm ja on valmis uuesti lahkuma, aga praegu on pere otsustanud elada Soomes.

Soomes pole perel häda midagi. Nende uues kodus Näsijärvi ääres on ruumi 130 ruutmeetrit, lisaks järveäärne saun. Aknast avaneb kaunis vaade järvele ja köögipliiti köetakse puudega. Pere värske liige on nüüd juba 1,5-aastane Damien.

Pere ema ja isa on seotud pere taksoäriga, mis tegutseb Tampere ümbruses ja millel on kokku 14 autot. Perele meeldib nende töö, aga nad kritiseerivad uut taksoseadust, mis annab eelise vahendajatele.

Kuigi pere on kõige suhtes hästi kriitiline, nad poliitikas kaasa ei löö. Pereisa on varem olnud Ylöjärvi volikogu liige ja linna usaldusmees. Viimasest ametist lasti ta aga lahti seoses kriitilise veebikirjutusega. Politsei leidis, et mehe kirjutis õhutas viha teatud rahvusgrupi vastu. Kohus andis aga mehele õiguse.

Mõne aasta tagune Soomest lahkumine peret ei heiduta ja minekut nad kõigele vaatamata ei kahetse.

Muistatko vielä Matin, joka myi netissä “koko elämänsä”, haukkui Suomen ja muutti Espanjaan? Kaikki ei mennyt ihan putkeen

Kaksi vuotta sitten ylöjärveläinen Matti Ylitalo muutti rytinällä Espanjaan. Lähtiessään hän haukkui Suomen ja yritti myydä koko omaisuutensa netissä. Kaikki ei mennyt ihan niin kuin piti. Nyt Ylitalo asuu taas Suomessa entisellä kotipaikkakunnallaan. Iltalehti ei ollut suinkaan ainoa tiedotusväline, joka kaksi vuotta sitten noteerasi ylöjärveläisen Matti Ylitalon tempauksen.

Kommentaarid
(Külastatud 1,367 korda, 1 külastust täna)