Soome lahe kohal liikusid kaks Vene SU-27 hävitajat, sekkus Soome Hornet

Soome lahe kohal oli täna õhus vahejuhtum, kus kahte Vene SU-27 Flanker hävitajat tõusis õhku jälgima Soome õhujõudude hävitaja F/A-18 Hornet.

Vene lennukid liikusid rahvusvahelises õhuruumis ja Soome õhuruumi rikkumist ei tuvastatud.

Soome lennuk tõusis õhku kella 11.30 ajal.

Vahetult enne seda teatasid Vene õhujõud, et üks SU-27 saadeti välja jälgima Läänemere kohal lendavat Rootsi luurelennukit. Vene kaitseministeeriumi info kohaselt oli tegemist Vene piiri ääres lennanud Rootsi luurelennukiga Gulfstream, millel polnud raadiomajakas ehk transponder sisse lülitatud. Pärast Vene lennuki sekkumist eemaldus Rootsi lennuk Vene piiri äärest.

Ilmavoimat on Twitter

Ilmavoimat suoritti torstaina operatiivisen lennon Suomenlahdelle noin kello 11.30. Suomen ilmavoimien F/A-18 #Hornet -hävittäjä tunnisti kaksi Venäjän ilmavoimien Suhoi SU-27 Flanker -konetta kansainvälisessä ilmatilassa. #Alueloukkaus’ta ei tapahtunut.

Минобороны России on Twitter

A Russian #Su27 fighter of the air defence on-duty forces made a sortie for interception of a #SwedishAirForce’s reconnaissance aircraft, detected by the Russian airspace control facilities over the neutral waters of the #BalticSea https://t.co/XN0xhidwAa https://t.co/xNr9mhK2kk

Kommentaarid
(Külastatud 901 korda, 1 külastust täna)