Soome kaitseminister saabub visiidile Eestisse

Soome kaitseminister Jussi Niinistö on neljapäeval, 3. jaanuaril visiidil Eestis Kuusalus, kus ta osaleb Eesti vabadussõjas 1918-1920. aastal võidelnud Soome vabatahtliku Aukusti Tuomineni hauakivi avamisel kohalikul kalmistul.

Lapuas 1885. aastal sündinud Aukusti Tuominen oli tõenäoliselt esimene Eesti vabadussõjas hukkunud Soome vabatahtlik. Tuominenile omistati 1923. aastal postuumselt vapruse eest Eesti vabaduserist. Vabadussõjas osales kokku 3700 Soome vabatahtlikku.

Töövisiidi ajal kohtub Niinistö Eesti kaitseministri Jüri Luigega. Ministrid arutavad kahe maa omavahelisi suhteid, Läänemere piirkonna turvalisuse olukorda ning relvastuse ja õppuste alast koostööd.

Estofennia on Twitter

Neljapäeval saab endale hauakivi 100 aastat tagasi Kuusalu kalmistule tundmatuna maetud esimene Eesti Vabadussõjas langenud soomlasest vabatahtlik Aukusti Tuominen. #eesti100 #vabadussõda https://t.co/mzbFwq9Eyf

Kommentaarid
(Külastatud 94 korda, 1 külastust täna)