Soome isa viskas imikuid õhku, nad said peaverevalumi, mida tuli opereerida

Isa viskas kaksikuid poegi õhku, aga mõlemad said peavigastuse, mida tuli opereerida. Kuriteod toimusid siis, kui isa lastega mängis ja neid rahustas.

Isa oli lastel kätest kinni võtnud ja neid õhku hüpitanud. Kui lapsed olid 4-kuused, hakati polikliinikus uurima, miks nende pead olid imeliku kuju võtnud. Lapsi uurides selgus, et neil olid peas verevalumid. Verevalumid omakorda mõjutasid aju arengut. Ühel lapsel olid epilepsiahood, vahendab Iltalehti.

Koljusisesed tursed tuli eemaldada lõikusega. Ametivõimud hakkasid kahtlustama, et lastega on midagi tehtud. Poiste vanemaid hakati kahtlustama kuriteos ja lapsed võeti vanemate juurest ära.

Politseiuurimise käigus langes kahtlus isale, kes tunnistas ülekuulamisel, et on võimalik, et rahustas lapsi liiga intensiivselt. Isa rääkis, et teatud liigutused rahustasid lapsi. Ta oli hoidnud lapsi vastu õlga ja neid tugevalt kussutanud. Laste ema oli öelnud, et isa ise rahuneks ja annaks lapsed emale hoida. Lapsed olid aga rahunenud ka isa süles.

Isa rääkis politseile, et oli mänguhoos visanud lapsi õhku. Ta oli võtnud lapsel kaenla alt kinni ja tõstnud last õhku. Ta oli ka lapsi õhku visanud. Mees pidas võimalikuks, et vigastused tekkisid nende tegevuste käigus. Lapse väidetavat raputamist ta eitas.

Kohtus sai aga 36-aastane Ida-Soome mees aga siiski süüdistuse laste raputamises. Prokurör nõudis karistust raskekujulise väärkohtlemise või raskekujulise kehavigastuse tekitamise eest.

Kohtus muutis süüalune oma tunnistust ja eitas seda, mida oli varem politseile rääkinud. Ta ei pidanud ennast enam vigastuste tekitajaks. Kohtule rääkis mees, et oli mänguhoos alati lapse pead ja kaela hoidnud, et lapsed viga ei saaks.

Süüalune väitis, et ei teinud lastele midagi halba ja lapsed olid naernud, kui neid oli õhku hüpitatud. Süüaluse väitel võisid vigastused tekkida kellegi teise tegevuse tulemusel. Vahetevahel olid lapsel hoiul teiste inimeste juures.

Kohus aga mehe juttu uskuma ei jäänud. Kohus leidis, et mees oli lastele need vigastused tekitanud.

Prokurör ei suutnud aga tõestada, et isa oleks vigastused tahtlikult tekitanud. Seetõttu loobus kohus raskekujulise väärkohtlemise süüdistusest. Vigastused olid kohtu hinnangul tekitatud ettevaatamatusest ja see oli olnud raskekujuline. Vigastused olid tekitatud kaitsetutele lastele.

Kohus mõistis 36-aastasele mehele raskekujulise kehavigastuse tekitamise eest poole aasta pikkuse tingimisi vanglakaristuse. Ühele pojale peab mees maksma tekitatud valu ja kannatuste eest 6500 eurot hüvitist ja teisele 5500 eurot.

Kuriteod pandi Ida-Soomes toime 2017. aasta detsembri alguse ja 2018. aasta 22. märtsi vahelisel ajal. Pojad olid esimeste episoodide ajal kõigest ühe nädala vanused.

Lapsed võeti möödunud kevadel vanemate juurest kiiresti ära, aga on hiljem Ida-Soome ringkonnakohtu otsusega vanematele tagasi antud. Reedel tehtud otsus pole veel jõustunud, mis tähendab, et selle saab edasi kaevata.

Isä heitteli kaksosvauvoja ilmaan – molemmat pojat saivat pään sisäisen verenvuodon ja tarvitsivat leikkaushoitoa selvitäkseen

Rikokset tapahtuivat isän ja poikavauvojen välisen leikin yhteydessä sekä isän rauhoitellessa poikiaan. Mies otti vauvat käsiinsä ja “hyppyytti” heitä ilmaan. Samoin hän “hyssytti” heitä turhan kovakouraisesti rauhoittamistilanteissa. Kun pikkupoikien olivat neljä kuukautta vanhoja, neuvolassa alettiin selvittää, miksi heidän päänsä olivat kasvaneet poikkeavalla tavalla. Poikia tutkittaessa kävi ilmi, että kummallakin pienokaisella oli kovakalvonalaisia kroonisia verenkertymiä.

Kommentaarid
(Külastatud 2,373 korda, 1 külastust täna)