Soome ettevõtja müüs firma maha, teeb nüüd inimestele välja ja kandideerib valimistel erakonna esinumbrina

Soome IT-ettevõtja Petrus Pennanen müüs ameeriklastele maha oma tehismõistusega tegeleva ettevõtte LeikiCom, teeb nüüd inimestele tänaval välja ja kandideerib valimistel Piraadipartei nimekirjas esinumbrina.

Soome firma Leiki ostis üles USA ettevõte DoubleVerify ja tehingu hind oli arvatavalt 7-10 miljonit eurot. Ettevõtte asutaja ja juht on Soome Piraadipartei juht ja Helsingi linnavolikogu liige Petrus Pennanen.

Pennanen ütles, et tehingut valmistati ette mitu kuud ja see on kõiki osapooli rahuldav. Firma töötajad korraldavad suurt pidu, milles riietutakse ostja-firma värvidesse. Pennaneni sõnul on exit (tõlkes: väljumine, müük) eriti positiivne seetõttu, et tehismõistuse firmadega pole eriti tehinguid tehtud.

Pennanen on Leiki suurim aktsionär 36 protsendiga. Mees on tunnistanud Kauppalehtile, et ei pea enam elu lõpuni tööd tegema. Tal on ostjafirmaga aga leping, mis võimaldab tal jätkata.

Nädalavahetusel maksis mees Peterburi noortele Alepa poes ostud kinni, andis vastu tulnud Tampere inimestele grappat ja prosecco’y ning jagas tulpe Ullanlinna tädikestele. Lisaks ostis mees 7 paari Boss sokke.

Mees oli väga õnnelik, et sai oma rõõmu teistega jagada, muidu on soomlased väga vaoshoitud. Pärast tehingut kulgeb elu seni nagu varem: osaleb poliitikas ja teeb tööd. Võrreldes varasemaga saab rohkem tegeleda heategevusega ja osta korterist midagi suuremat, kui tahab.

Mees tunnistab, et 18 aastat ettevõttes pole olnud lihtsad. On olnud aegu, kus pidi võtma tarbelaenu, et maksta töötajatele palka. Firmas tehti üks viga, et oli vaid üks müügimees, see on asutaja ise. Seetõttu polnud kasv nii hea kui oleks loodetud. Samas on firma olnud kasumis. 2017. aastal oli firma käive 2,1 miljonit eurot ja kasum 485 000 eurot.

Nüüd saab Leiki kasvada. Seni töötas firmas 25 töötajat, aga töötajate arv peaks hakkama tõusma. Tegevus on põhiliselt Soomes, aga tegevust on kavas laiendada ka välismaal.

Leiki on keskendunud teksti automaatsele analüüsile ning reklaamide kohandamisele vastavalt inimese huvidega. Petrus Pennanen on Piraadipartei esimees ja kandidaat valimistel.

Petrus Pennanen on Twitter

Mitä ostin yrityskaupparahoilla viikonloppuna: + Jonossa seuraavien Pietarin nuorten Alepa-ostokset + Vastaan tulleille tamperelaisille grappaa ja proseccoa + Tulppaanikimppu random Ullanlinnan mummolle jolta sain idean twiittiin + 7 paria Boss-sukkia https://t.co/6SqkO7rJWQ

Kommentaarid
(Külastatud 203 korda, 1 külastust täna)