Soome ehitusfirma juht tulistas surnuks noore naise

Hea sissetulekuga Soome ehitusfirma juht tulistas Helsingis Kennelmäki linnaosas surnuks endast palju noorema naise.

Lugu juhtus 23. septembril, kui 1980. aastal sündinud mees tulistas surnuks endast palju noorema, 1995. aastal sündinud naise. Mees väitis kohtus, et haav oli nii väike, et ta ei pannud seda tähele ja jäi naise kõrvale magama, vahendab Iltalehti.

Mees väidab, et ei mäleta juhtunust midagi. Kohus määras süüdistatavale mehele vaimse tervise uuringu.

Mehele on varem mõistetud tapmiskatse eest 3 aasta pikkune vangistus ja tal on probleeme narkootikumidega. Mees on aga edukas ehitusettevõtja ja teenis 2016. aastal üle 200 000 euro tulu.

Süüalune ja ohver tundsid teineteist varasemast ja elasid isegi 2016. aastal mõnda aega koos. Septembris aga naise eluküünal kustus ja kohtu hinnangul põhjustas seda mees.

Politsei info kohaselt saabus surm 7,65 mm kaliibriga püstoli kuuli lasust. Enne tulistamist oli mees löönud naist vastu lõuga ja kägistanud. Siis võttis mees püstoli, pani naisele vastu rinda ja tulistas. Lask on toimunud väga lähedalt: püssitoru ja naise keha vahel võis olla 1-5 cm.

Ohver suri lasust tekkinud verekaotusse. Mees väitis kohtus, et oli ainete mõju all ja ei mäleta midagi. Mees ütles, et läks pärast seda naise kõrvale magama. Ta oli alles mõne aja pärast märganud, et naine ei tunne end hästi. Tas üritas viia naist haiglasse ja helistas hädaabi numbrile. Mehe väitel naise haavast verd ei tulnud.

Naine suri ekspertiisi järgi hiljemalt kell 20, aga kõne häirekeskusse tuli alles kell 20.50. Mees ütles, et kandis püstolit igal pool kaasas, kuna kartis oma elu pärast.

Kohus asus seisukohale, et mees oli see, kes tulistas naist, kuna korteris kedagi teist ei olnud. Mehe vastu räägib ka see, et pärast juhtunut peitis ta ära korteris olnud relvad. Teisalt kutsus mees abi, mis viitab, et tegemist polnud tahtliku tapmisega.

Kohus jätkab asja menetlemist pärast seda, kui on uuritud mehe vaimset tervist. Mees viibib praegu vangistuses. Mehel on arestitud 40 000 euro võimalike kahjuhüvitiste katteks.

Lisaks tapmisele süüdistatakse meest vägivallas, relvaseaduse rikkumises ja narkokuriteos. Mehel polnud relvaluba ja tal oli kodus narkootikumidega võrdsustatud aineid nagu Panacod.

Kovatuloinen toimitusjohtaja ampui nuoren naisen Helsingin Kannelmäessä – väitti oikeudessa: Haava rinnassa oli niin pieni, että menivät yhdessä nukkumaan

Käräjäoikeus katsoo välituomiossaan, että vuonna 1980 syntynyt mies vähintään aiheutti uhrin kuoleman ampumalla häntä pistoolilla. Mies määrättiin mielentilatutkimukseen. Kannelmäen henkirikoksesta syytetty mies on määrätty mielentilatutkimukseen. Tutkimus selvittää, oliko mies syyntakeeton ampuessaan nuoren naisen hengiltä syyskuussa. Oikeuden mukaan teko on todistettu poliisin näytöllä. Mies väittää, ettei muista tapahtumista juurikaan.

Kommentaarid
(Külastatud 2,587 korda, 1 külastust täna)