Soome ajateenija saatis emale pildi oma lõunasöögist pakasega: seal oli üks energiabatoon ja pakike pähkleid

Soome ajateenija saatis emale pildi oma lõunasest toidukorrast pakasega: seal oli üks energiabatoon ja pakike pähkleid. Ema leiab, et nii külma ilmaga ei piisa ainult snäkkidest.

Nelja väeosa ajateenijad said teisipäeval pärast hommikusööki kaasa toidupakikese, tegemist on kaitseväe eksperimendiga. Üks ema kurdab, et sellisest külmast toidust ei piisa 26-kraadise pakase korral, vahendab Helsingin Sanomat.

Selline lõunane toidupakk on osa kaitsejõudude projektist Õppus 2020. Projektis osalevad katseliselt ajateenijad, kelle jaoks tahetakse päevast toitlustamist lihtsamaks muuta.

Mõte on selles, et kui päevane toit on kaasas, võib seda süüa kus iganes. Nõnda säästetakse aega, kui metsast pole vaja vahepeal sööklasse minna.

Katse-eksperiment toimub teisipäevast neljapäevani. Ülejäänud toidukorrad süüakse tavalisel moel sööklas. Tulemustest tehakse kokkuvõte märtsikuus. Enne juulikuus algavat uut ajateenistust otsustatakse, kas eksperiment jätkub, seda muudetakse või võetakse sellised toidupakid püsivalt kasutusse.

Toidupakke on viit erinevat sorti, seal on leivakesi, küpsiseid, proteiinibatoone, pähkleid, rosinaid, spordijooke ja muid jooke. Toidupakis olev toit ei vaja soojendamist ega külmas hoidmist. Asjatundjate väitel vastab seal sisalduv toidu kogus sööklas tarbitud toidule.

Teisipäeval pakuti ajateenijatele sööklas hakklihalasanjet ning kolmapäeval lihapada ja sooja salatit. Kuiv pakitoit pole sellega võrreldav.

Tuore alokas lähetti äidilleen kuvan pakkaspäivän armeijalounaasta: muovipussissa proteiinipatukka ja pähkinöitä

Neljän varuskunnan alokkaat saivat tiistaina aamupalalta mukaansa eväspussin, jossa oli päivän lounas. He osallistuvat Puolustusvoimien kokeiluun, joka hämmensi heti sekä syöjiä että vanhempia: “Sain aamulla kuvan pussista, jossa näkyi pähkinäpatukka”, alokkaan vanhempi kertoo. Mainos (Teksti jatkuu alla) “Pakkasta oli 26 astetta ja ruoka kylmää. Alokkaiden koulutus on fyysisesti raskasta.

Kommentaarid
(Külastatud 857 korda, 1 külastust täna)