Soome 5-aastaste tasuta eelkooli projekt laieneb

Soomes eelmisel aastal alustatud 20-tunnise tasuta eelkooli projekt 5-aastastele lastele jätkub ja laieneb käesoleval aastal.

Teise ringi esitas taotluse kokku 26 omavalitsust, mille hulgas on ka 14 esimese ringi omavalitsust.

Teise ringi esitasid taotluse Espoo, Halsua, Harjavalta, Helsingi, Hämeenkyrö, Joutsa, Järvenpää, Kempele, Kirkkonummi, Kitee, Kotka, Lahti, Laitila, Leppävirta, Loviisa, Miehikkälä, Mäntyharju, Oulu, Rusko, Salo, Somero, Sonkajärvi, Tammela, Toivakka, Turku ja Pirkkala.

Katsefaasis saavad juurdepääsu tasuta eelkoolile kokku 18 600 5-aastast last. See moodustab 31 protsenti kõikidest 5-aastastest lastest. Esimeses ringis osales haridus- ja kultuuriministeeriumi andmetel 12 400 5-aastast last.

Kommentaarid
(Külastatud 96 korda, 1 külastust täna)