Šokeeriv video, kuidas Prantsuse politsei tulistas meeleavaldajat, kes sai raske ajutrauma

Prantsuse president Emmanuel Macron on kannatust kaotamas ja saatnud tänavatele relvastatud politseinikud, kes meeleavaldajaid tulistavad. Laupäeval oli Bourdeaux’s juhtum, kus üks kollaste vestidega liitunud vabatahtlik tuletõrjuja ja kolme lapse ise sai gaasirelvast raske ajutrauma.

Videost on näha, kuidas nurga tagant välja ilmunud politseinikud tulistasid Olivier Beziade’i, kes tänavale teadvusetult pikali kukkus.

Hiljem sai mees arstiabi ja viidi haiglasse, kus ta viibib kunstlikult esile kutsutud koomas ja võitleb elu eest. Mehega koos olnud abikaasa rääkis, et politsei tulistas tänaval inimesi nagu jäneseid.

Prantsuse politsei on allikate väitel kasutanud meeleavaldajate vastu keemiarelva ja gaasigranaate, vahendab Daily Mail.

Olivier Beziade’i abikaasa Cindy on samuti vabatahtlik tuletõrjuja ja rääkis, et selline tegevus on lubamatu ja seda ta niisama ei jäta. Abikaasa väitel tulistas tema meest erariides politseinik, kes ootamatult nurga tagant välja ilmus. Asjas on algatatud juurdlus.

Politseid on instrueeritud tulistama allapoole pead, aga mitmetel juhtudel pole see õnnestunud. Pärast seda, kui Beziade’i tulistati, visati tema poole ka gaasigranaat.

Kohaliku politsei info kohaselt oli info, et meeleavaldajad tahavad tungida samas kõrval asuvasse Apple’i poodi.

Toulonis on uurimise all üks politseiametnik, kes oli meeleavaldajaid korduvalt peksnud. Laupäeval olid Pariisis esimest korda meeleavaldajate vastas eriüksuslased, kel olid automaatrelvad koos ehtsa lahingumoonaga. Eelolevaks laupäevaks on planeeritud järjekordne, arvult juba kümnes meeleavaldus, millega nõutakse president Macroni tagasiastumist.

EHA News – Deutsch on Twitter

Polizeigewalt in #Frankreich. Olivier Beziade, der bei den Protestdemonstrationen von einer Gaskapsel getroffen wurde, liegt Schwerverletzt im Krankenhaus. Beziade ist Vater von drei Kindern. Die Familie bangt um sein Leben. #GiletsJeunes #YellowVests https://t.co/fHISFNqC4X

Kommentaarid
(Külastatud 1,187 korda, 1 külastust täna)