Šokeeriv lugu: 10-kuune laps sai Soome lasteaias korduvalt pureda

Jyväskylä ema pani sotsiaalmeediasse üles šokeerivad pildid oma 10-kuusest lapsest, keda oli lastaias teisipäeval korduvalt hammustanud veidi vanem laps.

Hammustuse jälgi näidati ka arstile, kes oli öelnud, et sellist asja tuleb ette haruharva.

Ema kirjutab sotsiaalmeedias, et usaldus lasteaia suhtes kukkus kolinal kokku ning nüüd valdavad teda ainult muremõtted. Ta sai keset tööpäeva lasteaiast kõne, et teine laps on tema 10 kuu vanust tüdrukut hammustanud. Jälgede jälgi on hammustatud näkku vähemalt neli korda, kaks korda selga ja korra jalgadest ning pepust.

Lasteaia töötaja oli tema enda jutu järgi korraks eemale läinud, umbes 3 meetri kaugusel lapsest ja sel ajal oli teine, jälgede järgi otsustades 2-aastane laps löönud oma hambad väiksema lapse keha sisse. See seletus tundub veidi kummaline. Emal on pea täis küsimusi. Kuidas sai teine laps nii tugevalt hammustada, kui lasteaia töötaja oli sealsamas kõrval? Miks keegi last puremise eest ära ei päästnud? Kas lapsed olid ilma valveta? Kas töötajaid oli liiga vähe kohal laste arvu arvestades? Kas lasteaia töötajad pole olnud laste juures? Kas töötajad on liiga üle koormatud? Kuidas on võimalik, et last ei suudetud päästa minuteid kestnud hammustamise käest? Milline laps hammustab teist nii palju kordi? Kas hammustav laps sobib lasteaeda? Kas see on üksikjuhtum või jäämäe veepealne osa? Kuidas saab enam üldse usaldada last lasteaeda? Kas lapsed ikka saavad paljureklaamitud kvaliteetset lasteaiateenust või on tegelikkus midagi muud?

Lapsevanem lisab, et saatis järelpärimise ka lasteaiale. Lapsega käis ta arsti juures ja ta on saanud kriisiabi lasteaia juhatajana töötanud õe käest, pereliikmetelt ja sõpradelt. Mitte keegi ei saa aru, kuidas on selline asi võimalik. Kõik muretsevad lasteaiateenuse kvaliteedi pärast.

Süda on löödud seoses meedias avaldatud lugudega puudujääkidest vanurite hoolduses, märgib murest murtud ema. Värskete kogemuste valguses võib sama öelda ka ühiskonna kõige väiksemate kohta. Piltidel on laps pärast lasteaiast tulekut. Kui selline asi oleks juhtunud kodus, edastataks selle kohta viivitamatult teade lastekaitsele. Kas see tähendab, et on põhjust muretseda lasteaiateenuse kvaliteedi pärast?

Täna, kolmapäeval ema last lasteaeda ei viinud ja töötab kodus. Ta usaldas oma lapsekese teiste hoolde ja see usaldus on nüüd kadunud.

Kommentaarid
(Külastatud 4,984 korda, 1 külastust täna)