Saksa rahvusliku erakonna juht peksti poolsurnuks, tegemist poliitilise rünnakuga (NB! Väga koledad pildid)

Saksa rahvusliku erakonna AfD Bremeni osakonna 66-aastane juht Franz Magnitz peksti poolsurnuks, tegemist oli teadaolevalt poliitiliselt motiveeritud tapmiskatsega.

Magnitz on parlamendi liige ja erakonna Saksa Alternatiiv (AfD) Bremeni osakonna esimees. Teda ründasid kolm isikut mingisuguse puutükiga Bremeni kesklinna tänaval esmaspäeva pealelõunal, vahendab Daily Mail.

AfD avaldas pildi mehest haiglavoodis. Erakonna väitel oli tegemist poliitiliselt motiveeritud rünnakuga, mis oli arvatavalt tapmiskatse.

Rünnaku mõistsid hukka Saksamaa poliitilised liidrid, kaasa arvatud kantsler Angela Merkel.

Ka Bremeni politsei info kohaselt oli tegemist poliitiliselt motiveeritud rünnakuga. Politsei palub pealtnägijate abi sündmuse tausta uurimiseks, asi toimus kella 17.20 ajal Berliini kesklinnas teatri lähedal.

Magnitzit peksid kolm meest, kelle pead olid kaetud mütside ja kapuutsidega, pärast mida nad lahkusid sündmuskohalt. Läbi pekstud poliitiku leidsid kaks ehitustöölist, kes kutsusid kiirabi.

AfD edastas teadaande, milles oli öeldud, et Magnitzit peksti puutükiga vastu pead ning lükati siis pikali. Tegemist oli musta päevaga Saksa demokraatia jaoks. Partei info kohaselt oli Magnitz rünnaku ajal lahkumas Bremeni ajalehe uue aasta vastuvõtult.

AfD hinnangul on rünnakus süüdi ka teised erakonnad, kuna nad on võrrelnud AfD-d Hitleri natsiparteiga. Magnitz ise ütles, et ei mäleta juhtunust midagi ja ta peab olema haiglas vähemalt nädala lõpuni.

AfD on Saksamaal suurim opositsioonierakond, aga Bremenis pole erakonna toetus kuigi suur. Erakonna väitel on erakonna liikmeid pidevalt rünnatud alates partei asutamisest 2013. aastal. Möödunud nädalal plahvatas AfD Saksimaa kontori juures pomm.

TheoWolfe on Twitter

@BBCNormanS @Anna_Soubry The pretend outrage is insufferable, Well, at least it hasn’t come to this yet. Frank #Magnitz, MEP of. #AfD He was beaten half-dead by several attackers in Bremen earlier

Chairman of Germany’s far-right AfD party is ‘beaten nearly to death’

WARNING: GRAPHIC IMAGE Far-right German politician Frank Magnitz attacked in the street Magnitz is MP and chairman for anti-immigrant Alternative for Germany (AfD) The party claims the assault on Magnitz was an assassination attempt A far-right German MP has been seriously injured in a ‘politically motivated’ gang attack in the north of the country.

Kommentaarid
(Külastatud 533 korda, 1 külastust täna)