Põdrad on liikvel – politseibuss sõitis Soomes põdrale sisse

Soomes on põdrad liikvel ja politsei on pannud sotsiaalmeediasse üles video, kust on näha, kuidas politseibuss sõidab põdrale sisse.

Maanteel on kiiruspiirang 100 km/h, auto sõitis kiirusega 80 km/h, aga kuna vastu tuli teine auto, siis ei saanud kaugtulesid kasutada. Järsku olid teel ees põdrad ja kuhugi polnud võimalik enam keerata.

Põdrad liiguvad põhiliselt hämaral ajal, õhtuti ja hommikuti. Kui põtra märgatakse, tuleks vähendada kiirust ja sõita põdrast mööda tagantpoolt.

Pärast loomaga kokkupõrget tuleks kiiresti välistada edasised kahjud, selleks tuleks välja panna punane ohukolmnurk ja sisse lülitada ohutuled. Edasi tuleks helistada telefonil 112 ja järgida korrapidaja juhiseid.

 

View this post on Instagram

 

Kaakkois-Suomen poliisin alueella kirjattiin viime vuonna 122 hirvikolari-ilmoitusta. Hirvet kulkevat yleensä samoilla paikoilla vuodesta toiseen, joten hirvivaaramerkkien alueella on syytä olla valppaana! Ajonopeutta on hyvä laskea, jotta reagointiaikaa jää enemmän. Lisäksi loukkaantumisen ja kuoleman riski tippuu merkittävästi törmäysnopeuden laskiessa. Hirvet liikkuvat eniten hämärän aikaan, aamuisin ja iltaisin. Jos huomaat hirven, tiputa nopeutta heti ja pyri väistämään hirveä takaa. 29.12.2018 tallentuneelta videolta pääsette katsomaan kuinka yllättäin kaikki käy, kun poliisiauto törmää aikuiseen hirveen valtatiellä. Klo on 17.20, keli ja näkyväisyys ovat huonoja, nopeusrajoitus on 100km/h ja poliisiautolla on nopeutta 80km/h. Ollaan hirvivaara-alueella, vastaan tulevan auton vuoksi kaukovaloilta on vaihdettu lyhyille ajovaloille eikä väistämistä voi tehdä juuri kumpaakaan suuntaan. Eläinonnettomuuden jälkeen tulisi pyrkiä estämään lisävahingot. Käytä hätävilkkuja ja vie varoituskolmio riittävän etäälle. Soita hätänumeroon 112 ja noudata hätäkeskuspäivystäjän antamia ohjeita! #kaakkoissuomenpoliisi #hirvikolari #eläinonnettomuus #kouvola #vt6 #kaipiainen #hirvivaaraalue #hannanhöpinät

A post shared by Kaakkois-Suomen poliisi (@kaakkoissuomen_poliisi) on

Kommentaarid
(Külastatud 324 korda, 1 külastust täna)