Peaminister Sipilä tunnistab: ilma paberiteta pagulasi on Soome liiga palju

Soome peaminister Juha Sipilä käis täna seoses lastevastaste seksuaalkuritegudega Oulus ja tunnistab, et ilma paberiteta ja väljasaatmist ootavaid pagulasi on Soomes liiga palju.

Valitsuse erakorralist kriisi-istungit aga seoses Oulu kuritegudega kokku ei kutsuta. Siseminister Kai Mykkänen tunnistab, et Soome peab muutma oma migratsioonipoliitikat. Mykkäneni väitel tuleks aidata rohkem naisi ja lapsi ning võtta neid otse pagulaslaagritest, vahendab Ilta-Sanomat.

Aasta algusest jõustus seadus, mille kohaselt on lihtsam süüdi mõisteti pagulasi välja saata. Samas aga näiteks pole Iraak nõus Soomest inimesi vastu võtma. Sipilä tunnistas, et süsteem ei tööta nii hästi nagu peaks, samas on sõlmitud vastastikuseid väljasaatmise leppeid Euroopa Liidu maadega.

Sipilä sõnul on paberiteta ja väljasaatmist ootavaid pagulasi Soomes liiga palju. Täpset numbrit peaminister ei öelnud. Samas ütles peaminister, et kui Soome seadustega ei kohaneta, siis tuleb inimene välja saata.

Siseminister Kai Mykkänen ütles, et tagama peaks ka seda, et need, keda pole süüdi mõistetud, saaks rahulikult Soome elada. Suurem osa välismaalastest elab nii, et probleeme ei esine. Peab hoolitsema, et väiksearvuline vähemus ei rikuks tulevikku ja ei ajaks inimesi omavahel tülli.

Pääministeri Sipilä myöntää: Palautettavia tai paperittomia turvapaikanhakijoita on Suomessa “liikaa”

Hallituksen hätäkokousta Oulun rikosepäilyjen takia ei järjestetä. Sisäministeriössä on joulukuussa alettu selvittää lisätoimia, joilla ulkomaalaisten tekemiä rikoksia voitaisiin paremmin ehkäistä ja niihin puuttua. Mykkäsen mukaan Suomen tulisi muuttaa turvapaikkapolitiikkaa joiltain osin. - Minusta meidän tulisi auttaa enemmän lapsia ja naisia ja ottaa heitä suoraan pakolaisleireiltä, Mykkänen sanoo.

Kommentaarid
(Külastatud 260 korda, 1 külastust täna)