Pariisis toimus kollaste vestide vastane punaste sallide meeleavaldus

Vastusena nn kollaste vestide laupäevasele meeleavaldusele kogunesid Pariisis pühapäeval meelt avaldama nn punased sallid.

Punaste sallide meeleavaldusel osalesid teiste seas Prantsuse parlamendi liikmed ning kutsusid üles valitsusvastaste meeleavalduste lõpetamisele. Nn punaste sallide meeleavaldusel osales 10 000 inimest, vahendab The Telegraph.

Kollaste vestide meeleavaldusel osales laupäeval 69 000 inimest.

Punaste vestide meeleavaldusel olid jõukamad ja vanemad inimesed kui kollaste vestide meeleavaldusel. Punased vestid avaldasid toetust president Emmanuel Macroni valitsusele.

Laupäeval sai meeleavaldusel silmavigastuse üks kollaste vestide aktiviste, 40-aastane ehitustööline Jérôme Rodrigues, kelle arvates ründas politsei teda teadlikult, kui ta toimuvat filmis. Rodrigues’i advokaadi väitel tulistati meest kummikuuliga, mistõttu jääb mees ühest silmast pimedaks.

Märulipolitsei kannab nüüd ise ka kaameraid kaasas, kuna ligi 2000 inimeselt on tulnud kaebusi ja ligi 1000 politseinikku on saanud meeleavaldustes vigastada.

‘Red Scarves’ march in Paris to challenge disruption of ‘Yellow Vests’ protests

One of the moderators of the group’s Facebook page, Julien, 36, who is unemployed, denied that the movement was exclusively middle-class. “I’m not a bourgeois,” he said, adding that he received “50 to 100 death threats” daily. “That’s democracy, ‘yellow vest’ style,” he said.

Kommentaarid
(Külastatud 267 korda, 1 külastust täna)