Oulus jahivad võõrad mehed sotsiaalmeedia kaudu tüdrukuid vaatamata kuriteokahtlustele edasi

Detsembris välja tulnud laste grupivägistamise juhtumid Oulus on sundinud migrandid peitu pugema ja lapsevanemad on ärevil. Sellele vaatamata jahivad välismaa mehed tüdrukuid aktiivselt edasi.

Kokku on seksuaalkuritegudes kahtlustavavaid 12, neist 11 on Soomes kinni peetud ja üks on kätte saadud Saksamaalt. Ohvreid on kokku 5 ja nad on 13-15-aastased Oulu tüdrukud, kellega saadi kontakti sotsiaalmeedia kaudu, vahendab Helsingin Sanomat.

Migrandid on Oulus peitu pugenud ja neid ei näe enam Valkea kaubanduskeskuses, kus nad varem armastasid koos käia. Jõulude ajal löödi sisse ka kohaliku mošee aknad, aga välismaalaste suhtes vägivalda pole olnud.

Noortega võtavad jätkuvalt sotsiaalmeedia kaudu ühendust välismaa taustaga mehed, kes pakuvad tasuta viina. Noored kogevad ka seda, et toimunud seksuaalkuritegude tõttu on paljud vanemad pöördunud migrantide vastu.

Noored võtavad sageli sotsiaalmeedia kaudu tundmatuid mehi sõpradeks, kuna neile meeldib, kui neid laigitakse. Välismaa mehed on väga uljad kiitma. Palju on noori, kes ei saa kodust piisavalt tähelepanu ja tunnustust, mistõttu otsivad nad seda väljaspool kodu.

Seksuaalirikosepäilyt ravisuttivat Oulua, ja nuoria lähestytään viesteillä edelleen – “Mesen ja instan kautta tulee paljon viestiä, että haluatko tulla mun luo juomaan”, sanoo Iiris, 17

Oululaista Anua hirvittää ja pelottaa. Neljän kouluikäisen tytön äidille seksuaalirikosvyyhdin paljastuminen kotikaupungissa on ollut raskasta seurattavaa. “Olen huolissani lasten turvallisuudesta. Varsinkin sosiaalinen media tuntuu tapahtumien jälkeen entistä epäilyttävämmältä. Haluatko lukea koko artikkelin? Haluatko lukea koko artikkelin? HS Digi -tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kommentaarid
(Külastatud 391 korda, 1 külastust täna)