Noor Hollandi ajaloolane Davosis: kui kõik rikkad oma maksud ära maksaksid, poleks maailmas vaesust ega ebavõrdsust

Noor Hollandi ajaloolane Rutger Bregman tekitas Šveitsis Davosis toimunud maailma majandusfoorumil elevust, kui ütles, maailma poleks vaesust ega ebavõrdsust, kui kõik rikkad oma maksud ära maksaksid.

Bregman ütles, et miljardärid küll reklaamivad oma heategusid, aga samal ajal hiilivad maksude maksmisest kõrvale. Ühtlasi ütles mees, et ülirikkad ei loo maailmas uusi väärtusi, vaid ainult tarbivad neid.

30-aastane Bregman rõhutas eriti maksude maksmisest kõrvalehoidmist, mis tema arvates on maailmas eksisteerivate probleemide peamine põhjus. Ajaloolane ütles, et kõik armastavad rääkida osalusest, õiglusest, võrdsusest ja läbipaistvusest, aga keegi ei räägi maksude maksmisest kõrvalehoidmisest.

Bregman märkis, et sedavõrd vähene tähelepanu Davosis maksude maksmisest kõrvalehoidmisele on umbes sama, kui tuletõrjujate konverentsil poleks kellelgi lubatud veest rääkida. Noore ajaloolase väitel pole ebavõrdsuse kaotamine mingi raketiteadus, see eeldab senisest enamat tähelepanu maksudele.

Bregman juhtis ühtlasi tähelepanu sellele, et Davosi mägikuurorti sõitis kokku 1500 eralennukit arutama seda, kui saastunud on maailmas keskkond.

Noor teadlane on varemgi tähelepanu äratanud oma teravate ütlemistega. 2017. aastal ütles ta, et „vaesus pole iseloomu puuduse, vaid raha puuduse küsimus”.

No Title

No Description

Kommentaarid
(Külastatud 556 korda, 1 külastust täna)