Mis juhtus Helsingis Norwegiani lennukiga?

Reede õhtul oli Helsingi Vantaa lennuväljak hädaolukord: maanduv Norwegiani lennuk oleks sisse sõitnud samal lennurajal olnud Turkish Airlines’i lennukile.

Seejuures ei allunud Norwegiani piloodid lennujuhtide korraldustele uuesti õhku tõusta. Istanbulist tulnud Türgi lennuk oli veel maandumisrajal, kui Krakovist tulnud Norwegiani lennuk sinna maandus, vahendab Iltalehti.

Soome asjatundjate väitel oli tegemist eriti ohtliku olukorraga. Praegu uuritakse, mis täpselt toimus. Uuritakse näiteks seda, miks Türgi lennuk lennurajale jokutama jäi. Ühtlasi selgitatatakse välja, miks Norwegiani piloodid ei allunud lennujuhtide korduvatele korraldustele uuesti õhku tõusta.

Eelmine ohtlik olukord Norwegiani lennukiga oli Helsingi Vantaa lennuväljal 11. juulil 2017. aastal, kui lennuk rajalt välja sõitis. Tookord oli lennuk Stockholmist väljumisega hilinenud 53 minutit.

Eilne ohtlik lend tuli Poolast Krakovist ja see oli hilinenud 45 minutit.

Eilse õnnetuse kohta tuli info uurimiskeskusele liiga hilja – Türgi lennuk oli jõudnud juba Istanbuli tagasi sõita.

Mitä ihmettä Norwegianin ohjaamossa tapahtui? Lentäjille annettiin useampi ylösvetokäsky, mutta niitä ei noudatettu – Jälkipyykki Helsinki-Vantaan vaaratilanteen ympärillä kuumenee

Onnettomuustutkintakeskuksen johtaja ihmettelee lennonjohdon johtajan vakuutteluita siitä, että vaaratilannetta ei ollut: “Jonkinnäköinen paniikkireaktio se varmaan on” Perjantaina iltapäivällä hieman kello viiden jälkeen Helsinki-Vantaalla sattui hurjalta kuulostava tilanne: Norwegianin ja Turkish Airlinesin matkustajakoneet päätyivät samalle kiitotielle. Istanbulista tullut Turkish Airlinesin kone oli vielä kiitotiellä, kun Krakovasta tulossa ollut Norwegianin kone laskeutui samalle.

Kommentaarid
(Külastatud 707 korda, 1 külastust täna)