Mida räägivad migrandid ise Oulu lapsevägistamise juhtmite kohta?

Oulu lapsevägistamise juhtumid on pannud Soomes kihama ka pagulase taustaga ringkonnad, kes sotsiaalmeedias araabia keeles aktiivselt kommenteerivad. Arvamused on seinast seina.

Paljud migrandid tunnevad muret, et Oulu juhtumid võivad mõjutada kõigi pagulaste olukorda ning varjupaiga saamise võimalusi. Kahtlusalused mehed on Oulus kõik kas endised pagulased või turvapaiga taotlejad ja osa saanud isegi Soome kodakondsuse, vahendab Ilta-Sanomat.

Araabiakeelsetest kommentaaridest tuleb välja, et paljude jaoks on toimunu suur šokk. Paljud on mures, kuidas see mõjutab nende elu ja tulevikku. Paljud arvavad, et sündmused mõjutavad nende enda elamisloa saamist.

On ka neid, kes kirjutavad, et Soome meedia on need juhtumid ise välja mõelnud ja midagi sellist pole tegelikult olnud. Et meedia eesmärk on teenida kellegi huve ja panna migrandid negatiivsesse valgusse. Märgitakse, et mõned poliitikud tahavad migrantidest lahti saada ning sellepärast mõeldakse asju välja või paisutatakse neid üle.

Märgitakse ka seda, et nn vägistamise juhtumite puhul on soome tüdrukud olnud ise aktiivsem pool ja kõike ise tahtnud, aga hiljem on teatanud vägistamisest.

Meedias avaldatud lood, kus pagulasnaised räägivad kultuurierinevustest, vihastavad eriti pagulastest mehi. Nende väitel on intervjueeritavad rääkinud jama. Märgitakse seda, et intervjueeritavad tahavad soomlastele meeldida ja seetõttu räägitakse sellist juttu, mida soomlased tahavad kuulata.

Palju on neid, kes on nõus sellega, et kuriteo toime pannud pagulased Soomest välja saadetakse. Selle tarbeks on tehtud rahvaalgatus, millele on alla kirjutanud ka pagulase taustaga inimesed. On üleskutse teha Soome puhtaks ISIS-e toetajatest ja vägistajatest.

On ka neid, kes süüdistavad kõiges alaealisi tüdrukuid, kes kasutavad pagulasi ära, lasevad endale välja teha, elavad ise pagulaste juures ja siis süüdistatakse meest vägistamises, kuna teatakse, et tüdrukuid usutakse rohkem kui pagulasi. Nii saab tüdruk mehest lahti ning hüvitise näol raha veel pealekauba. Väidetakse, et soome tüdrukud on valmis tegema mida iganes ja tegemist pole vägistamistega.

Osa pagulasi on hirmul, et vägistamistega avati probleemide väravad, mida ei saa enam  kinni panna.

Oulu politsei uurimise all on praegu kokku 9 vägistamise või seksuaalse ärakasutamise juhtumit, mis on olnud suunatud 10-15-aastaste tüdrukute vastu. Teod pandi toime 2018. aasta suvel ja sügisel. Kõik kahtlusalused on välismaalastest noored mehed. Kokku 10 meest viibivad eeluurimisvanglas.

Kahtlusaluseid on esile kerkinud ka mujal. Kolmapäeval vangistas Helsingi kohus 27-aastase välismaa mehe, keda kahtlustatakse lapse vägistamises.

Näin maahanmuuttajat puhuvat Oulun tapahtumista arabiankielisissä keskusteluryhmissä – “Jättäkää alaikäiset tytöt rauhaan!”

Keskustelu Oulussa nuoriin tyttöihin kohdistuneista epäillyistä seksuaalirikoksista on käynyt vilkkaana arabiankielisissä Facebook-ryhmissä. Se alkoi saman tien, kun Oulun tapaukset nousivat otsikoihin. Moni ryhmäläinen kantoi huolta siitä, onko rikosepäilyillä on vaikutusta esimerkiksi turvapaikanhakijoiden asemaan Suomessa, sillä epäiltyinä on maahanmuuttajataustaisia miehiä, joista osa on tullut Suomeen turvapaikanhakijana tai pakolaisstatuksella.

Kommentaarid
(Külastatud 1,336 korda, 1 külastust täna)