KOLE VIDEO: Prantsusmaal lasti väikelapse pihta pisargaasi

Prantsusmaal Montpelieri linnas oli eile, laupäeval situatsioon, kus ametivõimud tulistasid pisargaasi granaate ka lapse pihta, nii et inimesed pidid koos lapsekäruga eemale jooksma.

Videol on näha ema koos lapsekäruga eest ära jooksmas, kui tänavale visati pisargaasi granaadid.

Šokeeriv video on salvestatud Montpelieri linnas laupäeva õhtul kella 19 ajal. Rahvahulk hakkas jooksma, aga lapsekäru lükanud ema kukkus maha. Mõni hetk hiljem oli üks teine inimene haaranud lapsekäru sülle ja jooksis sellega eemale, et kaitsta last pisargaasi eest.

Pole teada, kas koos lapsega olid meeleavaldajad, või sattusid inimesed koos lapsega juhuslikult sündmuste keerisesse. Mõni hetk hiljem pärast intsidenti lapsekäruga on näha samas märulipolitseinikke, kes viskasid veel pisargaasi granaate. Video salvestanud isiku arvates oli laps umbes 2-aastane.

Laupäeval oli Emmanuel Macroni valitsuse vastu meelt avaldamas ligi 84 000 inimest. Meeleavaldused toimusid kuues linnas, nende hulgas Pariis, Bordeaux, Lyon, Marseille, Angers ja Toulouse. Meeleavaldajad loopisid pudeleid ja kive politseinike pihta, kes vastasid pisargaasi, veekahurite ja leekkuulidega. Kõige suurem meeleavaldus oli laupäeval Toulouse’is, kus oli väljas ligi 10 000 inimest.

Meeleavaldajate vastu saadeti Prantsusmaal laupäeval tänavatele ligi 50 000 politseinikku ja sandarmit.

Pariisis kandsid meeleavaldajad sümboolset 10 kirstu, kuna meeleavaldustes on surma saanud 10 inimest. President Macron on algatanud seoses meeleavaldustega mitmeid avalikke debatte, aga sellest pole põrmugi kasu olnud.

Kommentaarid
(Külastatud 514 korda, 1 külastust täna)