Kole video, kuidas Poolas nülitakse haigeid lehmi lihaks (NB! Nõrganärvilistele mittesoovitav!)

Poola televisiooni poolt salaja filmitud videost on näha, kuidas haigeid lehmi nülitakse lihaks. See on tekitanud paanika terves Euroopas, sest Poola on üks suuremaid liha eksportijaid.

Haigete lehmade nülgimist kajastas Poola telekanali TVN saade Superwizjer. Videost on näha, kuidas haigeid lehmi viiakse nülgimisele ilma arstliku kontrollita Poola kirdeosas Masoovias Ostrów Mazowiecka linna ligidal asuvas tapamajas. Lehmad on nii haiged, et ei suuda ise kõndida. Nad tõmmatakse tapamajja sisse köie ja vintsi abil.

Pärast nülgimist on näha, kuidas töötajad eemaldavalt lehmadelt lamatistega tekkinud haavandid ning kasvajad, mis annavad tunnistust haigustest ja sellest, et lehmad on lamanud pikki päevi ühe külje peal.

Ajakirjanik räägib, kuidas ülemused käsivad sellise liha tunnistada terveks ja kõigele takka kiitma. See oli hirmus, märkis ajakirjanik Patryk Szczepaniak, kes töötas loo tarbeks tapamajas kolm nädalat. Ta räägib, et paberi peal on kõik ilus, aga tegelikkus on täielik katastroof.

Pärast tapamajas nülgimist ei kontrollita seda liha enam enne tarbijani jõudmist või välismaale viimist.

Välismaal on materjal tekitanud suurt paanikat ning Poola valitsust on palutud sellest teavitada teisi Euroopa Liidu riike. Poolas toodetud lihast läheb 80 protsenti ekspordiks. Soome toodavast lihast on suur osa samuti Poola päritolu.

Haiged loomad on tervetest odavamad, mistõttu on nende pealt võimalik teenida head tulu.

Kommentaarid
(Külastatud 1,077 korda, 1 külastust täna)