Ida-Helsingis avastati Eesti taustaga koeravabrik

Politsei leidis Ida-Helsingi asuvast korterist kokku 26 eriti kehvas seisus väikest koera, kes olid toodud Eestist, aga kellest suur osa tuli nende olukorra tõttu magama panna.

Politsei ja linna valveveterinaararst korraldasid naise korteris läbiotsimise 7. jaanuaril. Ruumid, kus koeri hoiti, olid kitsad ja pimedad. Koerad olid kõhnad, nälginud, väljaheidetega kaetud ja haiged, vahendab Helsingin Sanomat.

Neli koera lõpetati kohe. Ülejäänud 24 koera hukati veterinaararstide otsusega, kuna koerad olid väga halvas olukorras ning nende ravi ja vaktsineerimiste kohta polnud täit teavet.

Koerte impordi ja müügi jaoks vajalikud load ja vaktsineerimised olid tegemata. Koerad olid toodud Soome Eesti kaudu ja olid pärit väljastpoolt Euroopa Liitu. Loomaarstide info kohaselt esineb koerte päritolumaal marutaudi ja paelussi, mis nakatavad ka inimesi. Marutaudi vastu pole ravi ja haigestumise korral võib inimene surra.

Paelusstõbi on samuti inimstel raskesti ravitav ja raske haigus. Inimene võib saada loomalt nakkuse, kui loomal veel haigusnähtusid ei esine.

Politsei tahab välja selgitada kuritegude ulatust, selleks palutakse võtta ühendust neil, kes on koeravabrikust koera võtnud.  Koeri on müüdud veebi müügiportaalide ja sotsiaalmeedia kaudu.

Teadaolevalt on müüja kasutanud nimeśid Kornelia ja Lea. Koerte ostjaid kuriteos ei kahtlustata ning ostetuid koeri ära ei võeta. Koerte ostjaid palutakse võtta ühendust e-posti aadressil elainsuojelurikokset.helsinki(at)poliisi.fi.

Kuritegudes kahtlustatav naine on öelnud, et tõi koerad ise Eestist Soome. Teda kahtlustatakse muu hulgas salakaubaveos.

Politsei siiski märgib, et kõik, kes ostavad koera sellisest vabrikust, aitavad kaasa kuritegevusele. Kurjategijad jätkavad niikaua, kuni ostetakse autode pagasiruumist ja muudest ebamäärastest kohtadest salaja sisse toodi loomi. See on olnud teada juba aastaid ja inimestest oodatakse rohkem valvsust.

Politsei tuletab ka meelde, et niikaua, kuni on nõudlust, on ka pakkumist. Algul võib sellise vabrikukoera ostuhind olla madal, aga hilisemad kulutused võivad osutuda suureks, kui loomaga peab käima arsti juures või ta sureb. Kurjategijaid loomade olukord ei huvita, neid huvitab ainult raha.

Helsingis toimuvast loomade väärkohtlemisest saab teada anda linna valveveterinaarile või politseile e-posti aadressil elainsuojelurikokset.helsinki(at)poliisi.fi. Hädaolukorras võib helistada numbril 112.

Naisen kotoa Itä-Helsingistä löytyi 26 erittäin huonokuntoista koiraa – Kaikki lopetettiin, mahdollisesti vesikauhuisia koiria on myyty eteenpäin

Helsingin poliisin tutkii Helsingissä tapahtunutta törkeää eläinsuojelurikosta. Itä-Helsingissä asuvan naisen kotoa on löytynyt yhteensä 26 erittäin huonokuntoista pientä koiraa. Kaupungin valvontaeläinlääkäri ja poliisi tekivät valvontaeläinlääkärille tulleiden vihjeiden johdosta kotietsinnän naisen asuntoon 7. tammikuuta. Mainos (Teksti jatkuu alla) Tilat, joissa erikokoisia ja -rotuisia koiria pidettiin, olivat ahtaat ja pimeät.

Kommentaarid
(Külastatud 1,701 korda, 1 külastust täna)