Helsingis on avatud 7 talisupluse kohta

Soomes on väga populaarne talisuplemine ja selle tarbeks on Helsingis avatud lausa 7 avalikku kohta.

Myhelsinki.fi on reastanud kõik seitse kohta. Need on:

  • Allas Sea Pool

Allas Sea Pool soojendusega välibasseinile lisaks on võimalik aasta läbi supelda mereveega täidetud basseinis. Basseinidest avaneb vaade Helsingi kesklinnale. Lisaks on võimalik käia kolmes eri saunas. Kaasa soovitatakse võtta oma plätud. Allase Café & Terrace on avatud iga päev ja uus restoran Wine & Dine esmaspäevast laupäevani. Aadress: Katajanokanlaituri 2a.

  • Löyly

Löylys on kolm eri sauna, hea restoran ja linna üks stiilsemaid kaminatubasid. Parim asi on aga võimalus hüpata saunast otse merre. Saun tasub varem kinni panna, kuna Löyly on väga populaarne koht. Aadress: Hernesaarenranta 4.

  • Kuusijärvi

Vantaal asuva Kuusijärvi juurde pääseb bussidega nr 731N, 738K ja 739. Samas on värskelt 2018. aastal renoveeritud suitsu- ja elektrisaunad, kust saab hüpata otse järve. Järves suplus on tore alternatiiv Helsingi meresupluskohtadele. Aadress: Kuusijärventie 3, Vantaa.

  • Kulttuurisauna

Merihaka elurajoonis asuv Kulttuurisauna on üks Helsingi mõnusamatest lõõgastuskohtadest. Sauna ei pääse korraga üle 3 inimese, mistõttu on seal rahulik meeleolu. Kulttuurisaunas on eraldi naiste ja meeste saunad ning sisehoov, kust pääseb merre suplema. Aadress: Hakaniemenranta 17.

  • Sompasauna

Sompasaunaseura ry ülalpeetav Sompasauna on Helsingi kõige avalikum saun, see on kõigile avatud ja tasuta. Jääauku hoitakse talvel lahti ühiste jõududega ning külastajatel palutakse kaasa võtta oma joogid ja ahjupuud, samuti saab grillida kaasa toodud vorstikesi. Ujumisriided pole kohustuslikud, aga külastajatel palutakse enda järel koristada. Aadress: Sompasaaren laituri.

  • Uunisaari

Uunisaari asub vaikses kohas Helsingi kesklinna lähedal, mõneminutise paadisõidu kaugusel Kaivopuisto rannast. Talveajal, see on novembri keskpaigast kuni aprilli keskpaigani pääseb saarele mööda pontoonsilda. Uunisaari avalik saun on kogemus juba iseenesest, aga veelgi värvikamaks muudab selle hüppamine jääkülma merre. Eriti soovitatav on Uunisaaris hommikune ujumine.

  • Muud kohad

Lisaks mainitutele on Helsingis veel 13 taliujumise kohta, mille eest vastutavad kohalikud seltsid. Enamuse seltsidega saab liituda oktoobrikuus, mil makstakse terve aasta liikmemaks. Mõned seltsid pakuvad ka avalikke suplemisvõimalusi.

My Helsinki

No Description

Kommentaarid
(Külastatud 743 korda, 1 külastust täna)