Helsingis 7-aastase poisi tapnud välismaa mees ütles politseile, et tegutsema sundisid luulud

Helsingis Arabianrantas jõululaupäeva õhtul 7-aastase õepoja tapnud 36-aastane välismaa mees ütles, et teda panid tegutsema luulud.

Politsei info kohaselt uuritakse asja kui mõrva ja mees on jätkuvalt vangustuses mõrvas kahtlustatuna.

Politsei on kahtlusaluse ühe korra üle kuulanud ja rohkemast ülekuulamist ei peeta enam otstarbekaks. Kahtlusalune on teo üles tunnistanud ja rääkis ülekuulamisel luuludest, mis panid tegutsema. Kaitsja on palunud kahtlusaluse vaimse tervise uurimist, aga seda pole veel otsustatud.

Politseil pole õnnestunud üle kuulata 7-aastase poisi lähedasi, kes on juhtunust šokis. Sel põhjusel ei avalda politsei asja kohta rohkem üksikasju.

Politsei info kohaselt võib avalikkusele antud info mõjutada ülekuulamisel antud ütlusi, mis seaks eeluurimise ohtu. Sotsiaalmeedias liigub asja kohta palju kuulujutte, aga politsei ei saa neid kommenteerida.Politsei ülesanne on uurida kuritegu.

Ajakirjandus on tundnud huvi kahtlusaluse rahvuse kohta. Kahtlusalune on Soomes elav välismaa kodanik. Täpsemalt ei pea politsei vajalikuks isiku tausta avalikustada, kuna rahvus pole uurimise puhul oluline.

Eeluurimise käigus pole selgunud, et kahtlusalune oleks varem kunagi ohvri suhtes ähvardavalt või vägivaldselt käitunud. Praeguse info kohaselt polnud teo toimepanijal kaasas mõrvarelvana kasutatud terariista, kui ta tuli perele küll. Tegu toimus üllatuslikult ja kahtlusalune ei ohustanud teisi korteris olnud inimesi vägivalla ega ähvardustega.

Politsei viib läbi tehnilisi uurimistoiminguid ja ootab muu hulgas surnukeha lahkamise ning kahtlusalusele tehtud testide tulemusi, kus peaks selguma, kas kahtlusalune oli joobes. Politseil pole praegu veel võimalik neid asju kommenteerida.

Poliisi – Tiedotteet

No Description

Kommentaarid
(Külastatud 758 korda, 1 külastust täna)