Helsingi ümbruse noorte hulgas levib ohtlik komme tuld pritsida

Helsingi ümbruses Espoo ja Kauniaineni noorte hulgas levib ohtlik komme aerosooli-pudelitest tuld pritsida.

Ühe juhtumi puhul on nooruk pritsinud juukselaki pudelist tuld avalikus kohas, vahendab Helsingin Sanomat.

Noorsootöötajad avastasid tuld pritsinud poisi täiesti juhuslikult ja läksid temaga rääkima. Selline tulega mängimine võib olla eluohtlik, kuna riided võivad põlema minna.

Sarnane juhtum oli eelmisel nädalal Espoos, mille puhul hoiatas Helsingi kiirabi inimesi sotsiaalmeedias. Kiirabitöötajad olid juhuslikult avastanud ühe 10-12-aastase Espoo poisi, kes oli pihustanud juukselakki riiete peale ja üritanud rõivaid süüdata. Tuli suudeti kustutada, aga riietele jäid põlemisjäljed.

Praegu selgitavad Kauniaineni ametivõimud koos koolidega, kui ulatusliku asjaga on selliste süütamiste puhul tegemist. Kui tegemist on laiema probleemiga, siis räägitakse asjast koolides, noorsootöötajate ja sotsiaaltöötajatega.

Vaarallista leikkiä tavattu Espoossa ja Kauniaisissa varhaisnuorten parissa – Asian laajuutta selvitetään

Kauniaisissa myös yhden varhaisnuoren tiedetään leikkineen vaarallisesti tulella viime viikolla. Kauniaisten kaupunginkanslian tiedottajan Markus Jahnssonin mukaan kaupungin tietoon on tullut tapaus, että yläkoulussa oleva poika on spreijannut hiuslakkaa ja sytyttänyt sitä tuleen julkisella paikalla. Mainos (Teksti jatkuu alla) “Nuorisotyöntekijät tapasivat pojan täysin sattumalta. Toinen heistä huomasi tilanteen, ja he menivät puhumaan pojalle.”

Kommentaarid
(Külastatud 269 korda, 1 külastust täna)