Helsingi Töölö haigla all maa all on veel teine salajane haigla

Helsingis on mitmel pool sõja puhuks rajatud maa-alused objektid. Nii on Töölö haigla all maa all veel mitu salajast korrust, mida kasutatakse sõja ajal, et ka siis haigla toimiks.

Maa-aluses haiglas harjutavad arstid tegevust regulaarselt mitu korda kuus. Selleks kasutatakse eraldi simulatsiooninukku, mis maksab 45 000 eurot ja mis räägib, hingab ja voolab verd. Nukul saab haavu õmmelda ja vererõhku mõõta, vahendab Helsingin Sanomat.

Simulatsioonivahendeid kasutatakse Töölö haiglas siis, kui on vaja uusi töötajaid koolitada või mõnda uut võtet proovida. Nõnda harjutatakse koostööd, juhtimist ja meeskonna sisekommunikatsiooni.

Harjutused on vajalikud selleks, et reaalses hädaolukorras oleks kõigil teada ja selge, mida tegema peab. Siis ei saa enam teha ühtegi viga.

Helsingi haigla on simulatsioonivahenditesse investeerinud ligi miljon eurot ja kavas on teha veel investeeringuid. Simulaatoreid peetakse haigla töös väga tähtsateks. Simulaatorite kasutamisel saab teha vigu ilma, et patsient kannatab. Töö kõrvalt jagavad haiglas teistele nõuandeid ligi 60 inimest.

Töölö haigla on spetsialiseerunud õnnetuste korral tekkinud traumade ja vigastuste ravile. Haigla koordineerib kõigi Helsingi haiglate tegevust suurõnnetuste puhul. Töölö haigla suletakse lähima kümnendi jooksul, kui Meilahtis valmib uus haigla ja Töölö haigla asemele tulevad korterelamud.

Töölön sairaalan alla on kaksi kerrosta, joiden olemassaolosta ei tiedä juuri kukaan – Kellarissa harjoitellaan nyt toimenpiteitä, joita kukaan ei yleensä saa nähdä

Tiesitkö, että Töölön sairaalan alla on toinen sairaala? Kellariin on rakennettu aikoinaan kaksi ylimääräistä kerrosta, jotta sodankin tullessa olisi ollut toimiva leikkaussali. Varasairaalana aika on ajanut tiloista ohi, mutta hätätilanteita varten tässä tilassa harjoitellaan useita kertoja kuussa. Haluatko lukea koko artikkelin? Haluatko lukea koko artikkelin?

Kommentaarid
(Külastatud 2,646 korda, 1 külastust täna)