Helsingi politsei oli sunnitud magama panema üle 30 huntkoera

Helsingi politsei andis teada, et oli sunnitud täna, 28. jaanuaril magama panema üle 30 koeravabrikus kasvanud huntkoera, keda oli hoitud väga kehvades tingimustes.

Helsingi politsei loomakuritegude uurimisgrupp on tegelenud alates aasta algusest raske loomakaitsekuriteoga, milles kahtlustatakse üht huntkoerte kasvatajat.

Uurimise käigus on selgunud, et kahtlusalune kasvatas huntkoeri ning pidas üleval koertehoidu.

Politsei korraldas 9. jaanuaril koeravabrikuks kasutatud talus läbiotsimise, kust leiti 64 koerlast ja lisaks muid loomi. Loomade elutingimused ei vastanud nõuetele.

Reedel käis koeravabrikut vaatamas loomaarst, kes tõdes, et alles oli veel 36 looma, samas kui 30 looma oli viidud minema. Minema olid viidud loomad, kelle puhul suudeti tuvastada omanik ja kes olid toodud hoiule.

Politsei konfiskeeris 25. jaanuaril ülejäänud talus olnud loomad. Seaduse järgi võib konfiskeeritud looma panna magama, müüa või muul moel loovutada. Politsei hinnangul aga olid loomad sellises olukorras, et neid polnud võimalik loovutada. Huntkoerad võivad olla ettearvamatud ja isegi ohtlikud.

Politsei ei saanud võtta riski, et loomad antakse kiiresti uutesse kodudesse, kus nad võivad ohtu kujutada. Helsingi politsei otsustas esmaspäeval, 28. jaanuaril üle 30 koerlase magama panna.

Mingeid muid võimalusi politsei hinnangul ei olnud. See on väga kurb juhtum ja politsei ülesanne on avalikku korra ja turvalisuse tagamine. Loomaarsti abil püütakse leida uus kodu talus olnud kahele koerale ja kanadele.

Uurimise käigus on selgunud, et huntkoerte kasvatamise ajal elas talus peamise kahtlusaluse 3-aastane laps. Uurimise käigus selgitatakse välja ka lapse elutingimused.

Poliisi – Tiedotteet

Helsingin poliisin eläimiin liittyvien rikosten tutkintaryhmä on tutkinut vuoden alusta saakka törkeää eläinsuojelurikosta, josta epäillään Kanta-Hämeessä asuvaa koirasusien kasvattajaa. Kokonaisuuden pääepäilty on edelleen tutkintavankeudessa. Esitutkinta on edennyt, mutta selvitettäviä asioita on vielä paljon. Tutkinnassa on selvinnyt, että epäilty on kasvattanut tilallaan koiria ja pitänyt koirahoitolatoimintaa.

Kommentaarid
(Külastatud 523 korda, 1 külastust täna)