Helsingi politsei annab nõu, mis teha, kui auto läheb külglibisemisse

Helsingi politsei annab nõu, mis teha, kui auto läheb külglibisemisse. Kõigepealt tuleb vajutada sidur põhja, siis keerata rooli libisemise suunas ja pidurdada, kui autol on ABS pidurid. Tuleks püüda vältida kokkupõrget.

Siis veel teadmiseks, et neljaveolistel autodel on sama pikk pidurdusmaa kui esi- või tagaveolistel. Ja kui sõita automaatkäigukastiga autoga, pole võimalik sidurit vajutada. Pidurdamine (ABS autoga) ja rooli keelamine on aga vältimatud.

Helsingin poliisi on Twitter

Sitten vielä tiedoksi, että nelivetoisella autolla on ihan yhtä pitkä jarrutusmatka kuin etu-/takavetoisellakin autolla. Ps. Mikäli ajat automaattivaihteisella autolla, et tosiaan voi kytkintä pohjaan laittaa. Jarruttaminen (ABS auto) ja ohjaaminen on kuitenkin välttämätöntä.

Kommentaarid
(Külastatud 166 korda, 1 külastust täna)