Geenitehnoloogia areng lõhub massiliselt peresid

Odavad, ligi 50 eurot maksvad geenitestid võimaldavad lihtsa vaevaga välja selgitada oma sugulased, aga see on hakanud peresid tülli ja lõhki ajama. Nimelt on paljud lapsed saanud teada, et nende bioloogiline ema või isa on hoopis keegi teine.

Arvatavalt on Ühendkuningriigis juba 2,6 miljonit inimest teada saanud, et nende arvatavad vanemad polegi nende päris vanemad. Selliste teadasaamiste mõju on väga suur nii isiklikul kui ühiskondlikul tasandil, vahendab Daily Mail.

Paljud lapsed on teada saanud, et nad on kunstlikult viljastatud ja nende päris isa või ema on hoopis keegi teine kui nad seni on arvanud.

DNA geenitesti tegemine on praegu väga lihtne. Tuleb lihtsalt maksta 50 eurot, oma süljeproov ära saata ja mõne nädalaga on vastus käes. Andmebaasid järjest täienevad ja nende kaudu on võimalik oma sugulased kindlaks teha.

Uuringute põhjal on 2-4 protsenti rahvastikust testi teinud ja oma vanemate kohta infot saanud. Näiteks sai üks miljonärist ettevõtja teada, et tema kolm poega polegi tema omad. Ühtlasi sai mees teada, et tal pole võimalik lapsi saada. Pärast seda esitas ta endisele abikaasale nõude maksta tagasi osa lahutuse käigus kokku lepitud summast. Mehe pojad aga ei taha isaga enam tegemist teha.

DNA home testing kits can show you where you came from for just £50,

‘Ancestry websites reveal long-lost relatives and drop almighty bombshells’ ‘By paying a DNA-testing clinic £50 you’re able to find out who you’re related to’ ‘It’s thought 2.6 million people believes one of their parents isn’t related to them’ ‘The implications of this are huge, both on a personal and societal level’ Louise McLoughlin was just 13 when the very foundations of her happy childhood were ripped from under her.

Kommentaarid
(Külastatud 643 korda, 1 külastust täna)