Eesti võrkpalli rahvusnaiskond kohtub Hämeenlinnas Soomega

Kolmapäeval, 9. jaanuaril kohtub Eesti võrkpalli rahvusnaiskond 2019. aasta Euroopa meistrivõistluste valiksarja viimases mängus võõrsil Soomega. Võidu korral pääseb Eesti naiste koondis esmakordselt finaalturniirile, kaotuse korral sõltub koondise edasipääs Tšehhi ja Rootsi kohtumisest.

Mäng Hämeenlinnas algab kell 18.30, otsepilti näitavad nii Kanal 12 kui Postimees.

Pühapäeval alistas naiskond Rootsi 3:1 (19:25, 25:23, 25:17, 25:23) ja on enne viimast mänguvooru E-alagrupis 9 punktiga teisel kohal. Soome on 11 punktiga liider, Tšehhi 8 punktiga kolmas ja Rootsi 2 punktiga neljas. Kokku on kuus alagruppi, finaalturniirile pääseb iga alagrupi võitja ja teise koha saanud naiskond.

Pileteid Hämeenlinna Elenia Areenale saab osta alloleva lingi kaudu (Eesti fännide sektor on B2): https://www.ticketmaster.fi/…/lentopallon-em-karsint…/244115

Peatreener Andrei Ojamets teab, et kuigi Soome on juba edasipääsu kindlustanud, ei oota naiskonda ees lihtne ülesanne. „Nii mina ise kui naiskond teeme justkui ülikooli eksamit, sest ka mina pole vaatamata 35-aastasele treenerikogemusele peatreenerina ühelegi tiitlivõistlusele kvalifitseerunud, kaks korda olen seda abitreenerina kogenud,“ ütles juhendaja. „Me teame  selle mängu tähtsust  ja oleme valmis suureks võitluseks. Kuigi Soomel on üsna lühike võistkond ja õiget diagonaali polegi, siis see, mismoodi nad viimases kohtumises Tšehhiga võitlesid, oli muljetavaldav.“

Eesti naiskonna diagonaalründaja, klubivõrkpalli Soomes Salo LP Viesti ridades mängiv Kertu Laak on peatreeneriga samal arvamusel. „Kindlasti tahavad soomlannad alagrupivõitu kindlustada ja lihtne see mäng olema ei saa. Ent kuna meil on nii ajalooline võimalus kaalul, siis ma loodan väga, et suudame end kokku võtta ja teha midagi ilusat. Õnneks on kõik meie endi kätes,“ rääkis Laak.

Kõiki tulemusi ja ajakava näeb SIIT.

Rahvusnaiskonna koosseis mängus Soomega: Nette Peit, Kristiine Miilen, Polina Bratuhhina-Pitou, Hanna Pajula, Ingrid Kiisk, Julija Mõnnakmäe, Kaisa Bahmatsev, Liis Kullerkann, Eliisa Peit, Kertu Laak, Kristi Nõlvak, Liisel Nelis, Kristel Moor, Kadi Kullerkann.

Kommentaarid
(Külastatud 589 korda, 1 külastust täna)