Austraalias on viimase 80 aasta suurim kuumalaine, autorehvid sulavad teedel

Austraaliat räsib praegu viimase 80 aasta suurim kuumalaine, kus temperatuurid ulatuvad 50 kraadini (öösel 36 kraadi), nii et autorehvid sulavad teedel.

Noona linnas New South Wales’i maakonnas oli öösel 36 kraadi sooja, mis on uus rekord. Teed sulavad ja loomad kukuvad kurnatusest kokku, lisaks möllab enam kui 60 maastikupõlengut, vahendab Daily Mail.

Austraalias on juba kuus päeva olnud üle 40 kraadi kuuma, mis on pikim teadaolev kuumaperiood.

Eelmine rekord oli Austraalias 2013. aasta 7. jaanuaril, mil mõõdeti 40,3 kraadi sooja. Nüüd on temperatuurid kerkinud 49 kraadini. Alates 1939. aastast on see kõige suurem kuumalaine Austraalias.

Roads melt and animals drop dead amid 120F Australian heatwave

Australia is baking amid record-breaking heatwave with temperatures soaring as high as 120F in some towns Town of Noona, in New South Wales, saw an overnight minimum temperature of 96.6F – an Australian record Central Sydney saw fifth consecutive day above 86F for first time in eight years, while Canberra also baked Roads melted and animals dropped dead as fire crews fought more than 60 blazes across New South Wales Australia is battling through its ‘most significant’ heatwave for 80 years that has seen temperatures soar above 104F (40C) for six consecutive days across the country.

Kommentaarid
(Külastatud 1,886 korda, 1 külastust täna)