Vene turistid on Soomes tagasi: tulijaid on nii palju, et kaks rongi pandi kokku

Vene turistid on Soomes tagasi. Aastavahetusel on ainuüksi Peterburist tulemas kiirrongiga Allegro üle 10 000 inimese. Tulijaid on nii palju, et kaks rongi tuli kokku panna.

Soome raudteefirma VR põhjendab suurt tungi rongipiletite sooduspakkumisega. Pileteid sai eelmüügist osta 29 euroga ühe suuna eest, edasi-tagasi seega 58 eurot. Selleks tuli pilet kaks nädalat enne ära osta, vahendab Helsingin Sanomat.

Paljude venelaste jaoks on Soome piisavalt lähedal ja mitte eriti kallis. Venelaste reisid on muutumas. Kui varem huvitasid neid šoppamine ja veekeskused, siis nüüd kasutatakse lihtsalt võimalust rongiga lähedale välismaale sõita.

Juba novembris kasvas Allegroga reisinud turistide arv võrreldes eelmise aastaga 15 protsenti. Varasemate aastate rekorditeni aga pole veel jõutud.

Lisaks on tulemas turiste Moskvast VR-i öörongiga Tolstoi, millele on samuti vaguneid juurde pandud. Laupäev oli Venemaal veel tööpäeva, aga nüüd hakkab rohkem inimesi tulema.

Vene turistide tarbeks on loodud eraldi teeninduspunktid Helsingi raudteejaamas ning Helsingi-Vantaa lennujaamas. Kõige rohkem kliente on oodata järgneva kahe nädala jooksul. Vene turistide ööbimised hotellides on suurenenud võrreldes eelmise aastaga 8,5 protsendi võrra.

Raudteefirma VR-i andmetel on kõige rohkem broneeringuid aastavahetuseks, siis kolmekuningapäevaks ning 12-13. jaanuariks. Lisaks on Soome tulemas palju venelasi oma sugulaste ja tuttavate juurde ning neid, kes sõidavad kohale üheks päevaks.

Venäläisiä on tulossa Helsinkiin niin paljon, että VR tuplasi Allegro-junien pituuden – Ostosten ja kylpylöiden sijaan nyt vetää uusi trendi

Lähimatkailu junalla Pietarista Helsinkiin näyttää olevan vuodenvaihteessa venäläisten suosiossa. Pelkästään Allegro-junalla on saapumassa Venäjältä Suomeen yli 10 000 matkustajaa. Ensimmäisten uudenvuoden tulijoiden joukossa olivat sunnuntai-iltana Pietarista saapuneet Nataša Mihailova ja Ljuba Navinova. Heidän aikomuksensa on viipyä Suomessa kolme päivää. Mainos (Teksti jatkuu alla) Jotta kaikki Pietarista saapuvat matkustajat mahtuvat kyytiin, uudenvuoden sesonkiaikana liikenteessä on useita tuplavuoroja.

Kommentaarid
(Külastatud 379 korda, 1 külastust täna)