Uus Euroopa ilmaprognoos: enne jõule läheb Soomes sulale

Kui seni ennustas Ameerika ilmateenistus Soomele igal pool valgeid jõule, siis uus Euroopa prognoos näitab, et vahetult enne jõule läheb sulale.

Euroopa värske prognoosi kohaselt on ilm talvine kuni jõulunädalani, siis aga läheb järsku soojemaks ja sulale, vahendab Ilta-Sanomat.

Uue prognoosi kohaselt sajab jõululaupäeval Kesk- ja Lõuna-Soomes vihma ja lörtsi. Prognoosi kohaselt tuleb lõuna poolt sooja õhku ja see toob kaasa vihmasaju. See võib ka vahepeal maha sadanud lume ära sulatada.

Kui aga uskuda Ameerika varasemat ilmateadet, siis on jõulude ajal talvine ilm. Kogu maal oleks siis ilusad valged jõulud. Ameerika prognoosi kohaselt sajab lund jõulude ajal igal pool Põhja-Euroopas.

Kes aga tahab kindla peale välja minna, need peaks valgeid jõule otsima põhja poolt. Samuti tuleks minna kaugemale mere äärest. Lõuna-Soomes on enamasti jõulud olnud mustad ja Põhja-Soomes valged.

Eurooppalainen ennuste: Joulun alla tapahtumassa suuri käänne säätilassa

Taas valkeata joulua, keskellä suurten hankien, suomensi sanoittaja Tapio Kullervo Lahtinen yhdysvaltalaisen joululaulun. Jos eurooppalaista sääennustemallia on uskominen, sää pysyy melko talvisena ja lumisena joulua edeltävään viikonloppuun saakka. Sitten tapahtuu käänne. Aatonaattona suursäätyyppi muuttuu lauhempaan suuntaan tuoden maan etelä- ja keskiosaan vesi- ja räntäsateita.

Kommentaarid
(Külastatud 206 korda, 1 külastust täna)