Uuring: Põhja-Jäämeri on kaotanud 95 protsenti vanemast ja paksemast jääst

Põhja-Jäämeri on kaotanud viimase paarikümne aastaga 95 protsenti vanemast ja paksemast jääkihist.

Tegemist on teadlaste arvates väga ohtliku nähtusega, kuns see võib kaasa aidata kliima soojenemisele, vahendab Washington Post.

Mida noorem ja õhem on jää, seda kergemini sulab see ära. Kui Jäämere jää suviti täiesti ära sulab, kiirendab see kliima soojenemist, sest tume vesi neelab valgust ja sooja rohkem kui valge jää ja lumi. Varem, kui Jäämerd kattis paks jääkiht, peegeldus palju valgust ja soojust taevasse tagasi.

Uuringu tulemused avalikustati seoses Poola kliimakonverentsiga teisipäeval.

The Arctic is in even worse shape than you realize

December 11 at 10:00 AM Over the past three decades of global warming, the oldest and thickest ice in the Arctic has declined by a stunning 95 percent, according the National Oceanic and Atmospheric Administration’s annual Arctic Report Card.

Kommentaarid
(Külastatud 361 korda, 1 külastust täna)