Ühe soomlase arvele tuleb täna 598 419 eurot

Täna potsatavad soomlaste kontodele rekordilised maksutagastused. Maksuameti „jõulupreemiat” saab tänavu 3,6 miljonit soomlast ja maksmisele läheb 2,9 miljardit eurot.

Suurim ühekordne tagasimakse on tänavu 598 419 eurot. Käärid on aga väga suured ja väiksemaid, alla 5 euro suuruseid tagastusi ei tehta. Aasta tippsumma on üsna kaugel keskmisest summast, mis on 824 eurot, vahendab Iltalehti.

Maksuametil puudub 22 400 konto numbrit, mistõttu nende maksumaksjate puhul makset teha ei saa ja raha pannakse teele hiljem. Kokku on see summa 8 miljonit eurot.

Ilma kontonumbrita saab maksutagastuse kätte, aga sellega läheb rohkem aega. Sellisel juhul makstakse tagastus välja rahakaardiga, mille saab lunastada Osuuspankki kassateenuseid pakkuvates kontorites alates 19. detsembrist. Pank saadab enne seda isikule kirja.

Tulevast aastast enam maksutagastusi korraga detsembris ei tehta, mistõttu on tänavune „jõulupreemia” paljude jaoks viimane. Järgnevatel aastatel tuleb raha pigem „suvepreemiana”, kuna esimesed maksutagastused tulevad juba augustis.

Maksepäev pole kõigile tulevikus enam sama, vaid seda tehakse jooksvalt augustist detsembrini. Tulevast aastast tuuakse varasemaks ka juurdemaksete tähtajad.

Tulevast aastast on kõigile üks tuludeklaratsioon ning kõrvaltegevuste jaoks kasutatud eraldi deklaratsioonid jäävad ajalukku. Ühele ja samale deklaratsioonile kantakse kõik tulud, olgu need siis põhi- või kõrvatöö eest. Nii saavad ühe deklaratsiooni tuleval aastal välja printida kõik palgamaksjad.

Yhden suomalaisen tilille tulee tänään 598 419 euroa – Ennätysveronpalautusten maksupäivä on tänään

Verottajalta puuttuu kuitenkin yli 20 000 tilinumeroa. Nämä ihmiset joutuvat vielä odottelemaan rahojaan.

Kommentaarid
(Külastatud 1,022 korda, 1 külastust täna)