Taani hakkab kuriteo toime pannud pagulasi saatma üksikule saarele ning Leetu

Taani võtab kasutusele erakorralised meetmed seoses kuriteo toime pannud pagulastega, kes saadetakse ära üksikule saarele või Leetu rajatavasse vanglasse.

Tegemist on Taani kaguosas asuva Lindholmi saarega. Otsuse taga on Taani liberaalne valitsuspartei Venstre, vahendab Taani rahvusringhääling DR.

Seni on saarel viidud läbi loomkatseid viirustega põhjusel, et saar on tühi. Viirustega nakatatud loomad on hiljem põletatud saarel asuvas krematooriumis. Saare pikkus on pool kilomeetrit.

Nüüd aga rajatakse saarele välismaalaste keskus, mis pole päris vangla, aga sellest oluliselt ei erine. Saarele sõidab laev, aga mitte regulaarselt. Saarele on vaja sinna saadetutel naasta ööseks.

Saarele viiakse sellised kuriteo toime pannud pagulased, kes on otsustatud maalt välja saata, aga keda ei saa välja saata, kuna seda ei võimalda olukord sihtriigis. Saarele saatmine võimaldab selliseid inimesi paremini kontrollida.

Saarele saatmine parandab üldist turvalisust Taanis, kuna sealsed elanikud ei häiri teisi inimesi, vaid suhtleksid ainult omavahel. Saarele võidakse viia näiteks need, kes on vastuvõtukeskusteds pannud toime relva- ja narkokuritegusid. Muidu oleks sellised isikud pandud vanglasse, aga nüüd leiti lahendus saare näol.

Lisaks sellele käivad Taanil läbirääkimised Leeduga, et osa vangi mõistetud pagulasi saaks saata Leetu rajatavasse vanglasse. Taani valitsus on kinnitanud, et ollakse rajamas „vanglat ühte Balti riiki”. See oleks ühtlasi kohalike pagulaste hirmutamiseks, kuna olud on Leedus karmimad kui Taani vanglates.

Taanis on viimastel aastatel muutunud suhtumine pagulastesse kriitilisemaks. Erakonnad võistlevad selle nimel, kes suudab pagulastele välja mõelda karmimaid meetmeid. Asjaga on kaasa läinud isegi Taani vasakpoolsed. Nii on Taani sotsid teinud ettepaneku, et Taanis ei saaks enam üldse taotleda varjupaika ja et Taani vastu võetavatele kolmandatest riikidest tulijatele seatakse piir. Taani liberaalid on vastu võtnud nn getoseadused, mille kohaselt karistatakse karmimalt pagulaste rajoonides toime pandud kuritegude eest. Parlament kiitis getoseadused heaks juunikuus.

Udviste, kriminelle udlændinge sendes til øde ø i Stege Bugt

Det bliver fremover væsentligt sværere for udviste, kriminelle udlændinge på tålt ophold at gemme sig for myndighederne. De skal fremover opholde sig på et udrejsecenter på øen Lindholm i Stege Bugt, oplyser DF-gruppeformand Peter Skaarup. Øen er et delelement i aftalen om finansloven mellem regeringen og Dansk Folkeparti.

Kommentaarid
(Külastatud 1,441 korda, 1 külastust täna)