Suuremad muutused Helsingi kinnisvaraturul: linnast enam välja ei kolita ja Bemmiga tööle ei sõideta

Helsingi kinnisvaraturul on lühikese ajaga toimunud küllalt suured muutused. Nimelt linnast enam välja elama ei kolita ning parimad töötajad enam Bemmiga tööle ei sõida.

Selle asemel eelistavad inimesed elada linnas sees, võimalikult kesklinna ligidal ning minna tööle kas jala või ühistranspordiga, vahendab Helsingin Sanomat.

Kuivõrd inimesed enam autoga tööle ei sõida, siis on kõige ihaldusväärsemad büroopinnad koondunud Helsingi kesklinna. Samuti on hinnad kesklinna kaubanduspinnad, samas kui linna äärde rajatud kaubanduskeskused on tühjaks jäämas.

Inimesed eelistavad keskuseid linna südames, kus on ka muud tegemist ja meelelahutust nagu kinod. Suur muutus on see, et isegi perega enam linnast välja ei kolita.

Kinnisvaraturul on märgata hiinlaste aktiviseerumist, seda eriti ärikinnisvara vallas. Hiinlased ostavad kinnisvara üles ameeriklaste käest, seda üle terve Euroopa.

Soomes on üha enam kinnisvaraturul toimetamas inimesed, kes pole vara ostnud, vaid selle pärinud. Selles osas on Soome näiteks Rootsist ja Taanist mitusada aastat maas, aga nüüd on see trend Soome jõudmas.

Trend on ka inimeste kolimine suurematesse linnadesse. See tähendab siis Helisngit, mitte aga näiteks Tamperet või Turu linna. Kinnisvara on hinnas ainult suuremates keskustes, mujal mitte. Seevastu linnadest väljaspool kaotab kinnisvara oma väärtust, see puudutab ka linnast välja nö põllu peale rajatud kaubanduskeskuseid.

Helsingis on kõige kuumemad büroopinnas Esplanadi ümbruses, aga populaarsust kogub ka raudteejaama ümbrus, kuna inimesed eelistavad sõita tööle ühistranspordiga. Büroode juurde ehitatakse töötajate jaoks kõik vajalik, kaasa arvatud saunad ja joogasaalid.

Helsingin kiinteistömarkkinoilla on tapahtumassa muutoksia, ja yksi syy on Nurmijärvi-ilmiön hiipuminen – “Parhaat työntekijät eivät tule enää Bemarilla töihin”

Suomen suurimman liikekiinteistökonsulttiyhtiön JLL:n toimitusjohtaja Tapani Piri on koonnut neuvotteluhuoneeseen ykköstiiminsä, kauppakeskuksista ja liiketiloista vastaavan Kaisu Pienimäen, tutkimusjohtaja Tero Lehtosen ja vuokrausjohtaja Katri Lehtosen. Palaverin tarkoituksena on selvittää, mitkä muutostrendit liikekiinteistömarkkinaa vuonna 2019 loppuessa heiluttavat. Mainos (Teksti jatkuu alla) Trendejä löytyy kahdeksan. Aloitetaan suurimmista muutoksista.

Kommentaarid
(Külastatud 294 korda, 1 külastust täna)