Supercelli-mees Paananen teeb Soome kooli, kus pole ühtegi õpetajat, aga mille lõpetajad saavad kõik tööle

Soome firma Supercell (tuntud Angry Birdsi äppidega) juht ja üks asutajatest Ilkka Paananen ütles, et loob Soome uutmoodi programmeerimiskooli, kus pole ühtegi õpetajat.

Helsingisse loodav uus kool Hive Helsinki põhineb Prantsuse programmeerimiskooli 42 materjalidel. Koolis pole klasse, õpetajaid ega õpikuid. Õppetöö põhineb kaaslastelt õppimisel ühises koostöös ülesannete lahendamisel, vahendab Ilta-Sanomat.

Hive Helsinki põhineb Pariisis loodud kool 42 materjalidel, mis saadakse selle kooli looja Xavier Niel’i käest tasuta.

Kooli pääseb sisse läbi internetis korraldatavate katsete, kus testitakse loovust ja ülesannete lahendamise oskust. Prantsuse kooli sissesaanutest pooltel pole varasemat kokkupuudet programmeerimisega, aga pärast kooli lõpetamist leiavad kõik omale töö. 30 protsenti kooli lõpetajatest hakkavad ettevõtjateks.

Helsingi kooli võetakse 18-30-aastaseid noori. Pärast esimest valikut internetis toimub kursus, mille käigus tehakse teine valik.

Nimi Hive (mesilassülem) tuleb sellest, et tegemist on ettevõtluse, mitte lihtsalt kooliga. Kooli peab üleval fond, mida toetab esimese 5 aasta jooksul Supercell. Maksumus on 8-10 miljonit eurot.

Tegemist pole ainult Supercelli projekti, vaid laiemalt Soome ühiskonda toetava ettevõtmisega. Praktikale asuvad õpilased sellistes firmades nagu Supercell, Nvidia, Rovio, Elisa, F-Secure, Zalando, Wolt, Reaktor, Nokia ja Futurice.

Kooli võetakse esialgu 100 õpilast ja katsed toimuvad jaanuaris. Õppetöö algab augustis. Edaspidi õpilaste arv suureneb. Koolist mingit kraadi ei saa.

Supercellin Paananen tuo uuden koulun Suomeen: ei lainkaan opettajia, “työllistymisaste 100 %”

Slushissa puhunut Supercellin toimitusjohtaja ja perustajiin kuuluva Ilkka Paananen kertoo tuovansa koodaajapulasta kärsivään Suomeen kokonaan uudenlaisen oppilaitoksen. Kyseessä on koodaajaoppilaitos, jossa ei ole luokkia, opettajia tai oppikirjoja. Oppiminen perustuu vertaisoppimiseen, joka tapahtuu yhteisissä ongelmanratkaisuprosesseissa. Hive Helsingiksi kutsuttu oppilaitos perustuu pariisilaisen 42-oppilaitoksen oppeihin. Paanasen mukaan 42:n perustaja Xavier Niel antaa oppimateriaalinsa Hiven käyttöön maksutta, kertoi Paananen.

Kommentaarid
(Külastatud 157 korda, 1 külastust täna)