Soomlanna aitas Dubai printsessi põgenema, aga nüüd on printsess kadunud ja võibolla surnud

Kaduma läinud Dubai printsess Latifa al-Maktoum rääkis enne kadumist filmitud videos oma raskest elust ja sõprusest soomlanna Tiina Jauhiaineniga. Soomlannat, kes põgenemise korraldas pidas printsess oma ingliks.

32-aastane printsess Latifa al-Maktoum läks teadmata kaduma märtsikuu algul. Põhja-Savost Iisalmist pärit Tiina Jauhiainen aitas koos prantsuse-ameerika sõbra Hervé Jaubert’iga printsessil Dubaist põgeneda, vahendab Iltalehti.

Eesmärk oli purjetada Jaubert’i jahiga Indiasse Goasse ja lennata sealt USA-sse, kus naisel oli plaan paluda poliitilist varjupaika. Printsess rääkis videos, et tema suur unistus oli hommikul ärgata ja teha seda, mida hing ihaldab – nii nagu kõik teised.

India sõjaväe eriüksused aga võtsid printsessi tema põgenemisteekonnal kinni ja andsid teadaolevalt üle Dubaile. Printsess Maktoumi isa, šeik Mohammed bin Rashid al-Maktoum kuulub maailma rikkaimate inimeste hulka. Pärast kinnivõtmist pole printsessist olnud enam midagi kuulda.

Printsessi põgenemist kajastavas värskes BBC dokumentaalfilmis räägib Latifa al-Maktoum oma elust. Ta oli teinud video selleks puhuks, kui tema põgenemine ei õnnestu ja edastas selle ühele Ameerika juristile.

Naine räägib videos, et tahtis kõik ära rääkida, kuna see on võib olla tema viimane video. Kui inimesed seda videot näevad, siis järelikult on asjad halvad. Siis on printsess kas surnud, või väga, väga raskes olukorras.

Dokumentaalfilmis räägib ka Jauhiainen. Ta jutustab, et printsess võttis temaga ühendust juba 2010. aastal, kui palus soomlannat capoeira (võitluskunst) juhendajaks. Soomlanna räägib, et printsessi raske elu läks talle südamesse. Tal oli pealtnäha kõik, mida hing ihaldas ja kulus palju aega, enne kui soomlanna mõistis, et asjad polnud nii ilusad nagu paistsid.

Printsess räägib, et temast ja soomlannast said lähedased sõbrad. Koos tegelesid nad näiteks langevarjuhüpetega.

Printsess räägib, et Tiina oli ainus inimene, kellega ta sai avameelselt kõigest rääkida. Aastal 2017 palus ta Tiinalt abi põgenemiseks. Samas ta ei tahtnud soomlannat kaasa, sest Tiina oli hea inimene ja oleks võinud haiget saada. Printsessi väitel oli soomlanna tema ingel.

Enne põgenemist aitas Tiina lindistada video, mis võeti üles Tiina korteris. Tiina räägib, et nuttis videot tehes, sest teadis, et kõik, mis seal räägitud, on tõsi. Jauhiainen räägib BBC dokumentaalfilmis ka sellest, kui nende purjekat rünnati ja printsessi põgenemine luhta läks. Naised olid hirmul ja kallistasid teineteist tualettruumis. Siis tuli filipiinlasest laevameeskonna liige ja ütles, et laeva rünnati. Printsess puikles kinnivõtmisel vastu ja karjus.

Jauhiainen oli juhtunust šokis. Ta kahetseb, et ei saanud printsessile öelda, et ta teda armastab. Jauhiainen ja Jaubert viidi vanglasse ülekuulamisele. Kaks nädalat hiljem pääsesid nad vabadusse.

Printsess oli üritanud põgeneda juba 16-aastaselt, aga edutult. Ta peeti kinni ja toodi vägisi tagasi. Pärast seda teda piinati ja hoiti kolm aastat vangis.

Latifa õde Shamsa oli samuti üritanud põgeneda, aga temagi saadi kätte. Latifa sõnul oli õde aastaid vangistuses ja talle söödeti rohtusid ajutegevuse mõjutamiseks. On võimalik, et printsess Latifat ootab sama saatus. Temast pole olnud midagi kuulda. Osa inimesi peab võimalikuks, et ta on surnud.

Pakoa yrittänyt Dubain prinsessa jätti jälkeensä paljon puhuvan nauhoitteen: “Jos katsot tämän videon, olen todella pahassa jamassa”

Kadonnut Dubain prinsessa Latifa al Maktoum kertoi ennen katoamistaan kuvatulla videolla karusta elämästään ja läheisestä suhteestaan suomalaiseen Tiina Jauhiaiseen, joka järjesti pakomatkaa. 32-vuotias Dubain prinsessaa Latifa Al Maktoum katosi maaliskuun alussa. Iisalmesta kotoisin oleva Tiina Jauhiainen auttoi yhdessä ranskalais-yhdysvaltalaisen Hervé Jaubertin kanssa prinsessaa pakenemaan Dubaista.

Kommentaarid
(Külastatud 2,025 korda, 1 külastust täna)