Soomlane Teemu leiutas vidina, mida kasutatakse jõulude ajal üle terve maailma

Põhja-Pohjanmaalt Raahelt pärit Teemu Nivala tüdines juhtmega lihatemperatuuri mõõdikutest ja leiutas termomeetri, mis töötab juhtmevaba bluetoothi abil.

Teemu on elanud ja töötanud kümmekond aastat Inglismaal. Mehe lemmikharrastus on grillimine ja seal on väga oluline jälgida liha temperatuuri. Ta oli hädas termomeetrite purunevate juhtmetega. Nii mõtles ta koos oma kolleegi Joseph Cruziga vidina, kus juhtmeid pole vaja, vahendab Iltalehti.

Soomlasel oli siis hea palgaga korralik töökoht. Seetõttu oli töö juurest raske lahkuda, aga ta oli juba varem unistanud oma ettevõttest. Lõpuks polnud julge sammu astumine enam sugugi raske.

Nii sündiski Inglismaal firma Apption Labs, mis kogus esialgu raha Kickstarteri ja Indiegogo ühisrahastusplatvormide kaudu. Lühikese ajaga sai Meater kokku 3 miljonit dollarit. Ainult sellest rahast ei piisanud, nii Nivala kui Cruz on pannud sisse ka oma säästud. Nüüd ollakse seisus, kus investeering on end ära tasunud.

Meateri suur soosing tuli soomlasele suure üllatusena. Firmal on käimas kolmas aasta ja nõudlus on kogu aeg kasvanud. Võrreldes eelmise aastaga on käive kolmekordistunud. Mõõdikuid on müüdud kümneid tuhandeid. Firma investeerib nüüd oma raha ja toodab kasumit. Käive ulatub miljonitesse.

Ettevõtte peamine turg on USA, kuhu läheb üle poole seadmetest. Austraalia ja Kanada on samuti suured turud. Tähtsaim müügikanal on internet, enamus müüakse maha Amazoni kaudu. Tulevikus on kavas kasutada ka edasimüüjaid, näiteks Soomes.

Ettevõte on ses mõttes heas seisus, et pole ise pidanud edasimüüjaid otsima, vaid need on ise firma üles leidnud. Huvi tunnevad suured USA kaubaketid nagu Bloomingdale’s.

Meateril pole maailmas ühtegi konkurenti. Kõik teised firmad pakuvad juhtmega seadet. Mõned koopiad on turule tulnud, aga firmal on mõned patendid, mille abil on saanud konkurendid kõrvaldada.

Liha temperatuurimõõdikud lähevad eriti hästi jõulude ajal ning möödunud aastal müüdi kõik ära. Jõulumüügi osa veidi alahinnati. Käesoleval aastal on müük käima läinud ja seadmeid peaks jätkuma. Käesoleval sügisel on välja saadetud ka kõik Kickstarteri kaudu tellitud tooted.

Meatereid tootev ettevõte on oluline tervele Nivala perele. Tema emal on Soomes edasimüügikanal, vend kolis Inglismaale ja tegeleb tarkvara arendusega, projektis lööb kaasa ka abikaasa. Firmas on tööl ligi 20 inimest.

Välja on tulnud ka edasi arendatud toode Meater+, mille töökaugus on 10 meetri asemel 50 meetrit. Edaspidi on kavas tuua turule uusi tooteid. Tuleval aastal on kavas tuua turule mitu grillimisega seotud toodet.

Meateri hind on 89 eurot ja Meater+ hind 109 eurot. Seade töötab ühe AAA-patareiga.

Teemun kehittämä hittilahja loppui viime jouluna kaupoista kesken – myydään nyt ympäri maailmaa miljoonilla euroilla

Raahelaislähtöinen Teemu Nivala turhautui paistomittareiden johtoihin ja teki keksinnön, jota ylistetään nyt maailmalla. Teemu Nivala on asunut ja työskennellyt reilut kymmenen vuotta Englannissa. Miehen rakas harrastus, grillaaminen, johti keksintöön, joka on helpottanut tähän mennessä kymmenien tuhansien kokkaajien elämää. Nivala turhautui grillatessaan paistomittareiden vääntyileviin ja katkeileviin johtoihin. Hän päätti luoda mittarin, joka toimisi langattomasti Bluetooth-yhteydellä.

Kommentaarid
(Külastatud 498 korda, 1 külastust täna)