Soomes vurab ringi Coca-Cola jõuluauto

Soomlased Jari ja Ari värvisid vana 1978. aasta hiigelrekka Kenworth VW900A punaseks, lisades sinna 10 800 tulukest ning sellest sai Soome esimene Coca-Cola auto, mis nüüd mööda maad ringi sõidab.

19-meetrine roadshow-rekka oleks niisamagi vaatamisväärsus, aga tuledes on auto eriti efektne. Rekka on osa Coca-Cola reklaamikampaaniast ja Soomes sõidab sellisena esimest korda, vahendab Taloussanomat.

Auto ise toodi Soome USA-st juba 1988. aastal. Käru on valmistatud Soomes 1975. aastal algselt Lahti madratsitehase tarbeks. Nii autot kui käru kasutati kaubaveoks. Viimase 10 aastat on sellega korraldatud eri roadshow’sid, kuni Jari ja Ari selle tänavu endale soetasid.

Jõulurekkaga sõidetakse detsembris läbi 3500 kilomeetrit. Suurim meediasündmus on kavas korraldada Lapimaal Rovaniemi jõuluvana külas. Rekkaga on kogu aeg kaasas kaks juhti, lisaks Coca-Cola poolsed müügiesindajad.

Jarin ja Arin jättirekka Kenworth VW900A sai kylkiinsä 10 800 valoa – yli 20 vuotta vanha ilmiö Suomeen

Kun Jari Tarkkanen käynnistää rekkansa, sytyttää sen valot ja ajaa kierroksen Turun Räntämäessä, päät kääntyvät ja autot pysähtyvät. Eikä ihme, sillä 19-metrinen roadshow-rekka olisi muutenkin näyttävä näky. Nyt se on koristeltu valoilla: pieniä, rekan joka laitaa kiertäviä ledejä on yhteensä 10 800. - Laitoimme ne kahdestaan kaverin kanssa. Kyllä siinä jokunen tovi vierähti, Tarkkanen nauraa.

Kommentaarid
(Külastatud 696 korda, 1 külastust täna)