Soomes on oodata tormituult, päästekeskused soovitavad loobuda ilutulestikust

Soome päästekeskused soovitavad seoses läheneva tormiga loobuda aastavahetusel ilutulestiku laskmisest.

Põhja-Pohjanmaa päästekeskused andsid täna esimesena soovituse jätta ilutulestikud ja raketid laskmata. Soovitus põhineb ilmateenistuse infol, mille kohaselt sajab lund ja puhub tugev lõunatuul, vahendab Ilta-Sanomat.

Tugev tuul võib puhuda ilutulestiku soovitud suunast kõrvale ja kehvalt paigaldatud aluseid ümber tõugata. Ilutulestiku laskmisel soovitatakse kinni pidada piirist 14 meetrit sekundis ja sellest tugevama tuulega mitte lasta.

Helsingi päästekeskuses praegu veel otsust tehtud pole. Lääne-Soomes on aga tugevat tuult oodata alates keskööst. Lisaks hakkab sadama lund ja lörtsi, mistõttu muutuvad teed libedaks.

Merel on antud tormihoiatused. Soome lahel on oodata tuule kiirust 17 meetrit sekundis, puhanguti kuni 25 meetrit sekundis.

Puhurit lähestyvät: Ensimmäiset pelastuslaitokset antoivat suosituksensa olla ampumatta ilotulitteita

Jokilaaksojen ja Oulu-Koillismaan pelastuslaitokset suosittelevat vahvasti, ettei talvimyrskyssä ammuta ilotulitteita. Suositus koskee koko Pohjois-Pohjanmaan maakuntaa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon aluetta. Suositus perustuu Ilmatieteen laitoksen ennusteeseen, jonka mukaan vuodenvaihteessa on luvassa on runsaita lumisateita ja voimakasta etelätuulta. Katso yllä olevalta videolta Forecan sääennuste maanantaille.

Kommentaarid
(Külastatud 133 korda, 1 külastust täna)