Soomes on enesetappude arv pööranud kasvule

Pärast pikka langust pööras enesetappude arv Soomes paar aastat tagasi tõusule ja on sellest ajast peale kerkinud.

Möödunud 2017. aastal sooritas Soomes enesetapu 824 inimest, mida on 100 võrra enam kui 2015. aastal, edastab Soome statistikaamet.

Noorte täiskasvanute hulgas on enesetappude arv olnud viimasel aastakümnel olnud languses, aga teistes vanusegruppides see kasvab. 2017. aastal sooritas enesetapu 107 alla 25-aastast noorukit.

Kõige efektiivsemad enesetapu ärahoidmise viisid on nõustamine, samuti tervishoiu edendamine ja hoolduse lihtsustamine. Relvade ja narkootikumide kättesaadavuse piiramine aitab samuti kaasa enesetappude vähenemisele, vahendab Yle.

Soomes on enesetappude hulk veidi kõrgem kui Euroopa Liidu keskmine. Nüüd on alustatud kampaaniaga „Kuidas läheb?”, mis kutsub pöörama tähelepanu inimeste probleemidele. Soomes on avatud ka araabiakeelne kuum liin hädas inimeste abistamiseks.

Finland sees more suicides than EU average

Last year 824 people committed suicide in Finland – or around 100 more self-inflicted deaths than there were in 2015, according to Statistics Finland. However, the suicide rate of young adults has slightly declined over the past decade. In 2017 some 107 people under the age of 25 committed suicide.

Kommentaarid
(Külastatud 227 korda, 1 külastust täna)